De Verstokte Verzamelaar 81

ptr

Toen ik opera ontdekte, wilde ik niets liever dan de beste of mooiste opnamen verzamelen van de bekendste werken. Eerst kocht ik natuurlijk alles wat los en vast zat en destijds kon dat makkelijk, want toen werkte ik en had ik geen kinderen. Maar op een gegeven moment wilde ik meer informatie vergaren en daarom kocht ik een stapel nuttige boeken. Die lees je niet van kaft tot kaft, maar je zoekt de dingen op die je wilt weten.

Inmiddels zijn we jaren verder en er zijn CD’s uitgekomen met zangers die ik soms niet eens van naam ken. Operatijdschriften lees ik niet meer en als ik een nieuwe stem wil ontdekken, ga ik rondkijken op YouTube en Spotify. Veel nieuwe opnamen komen er niet bij, zeker nu ik heb ontdekt dat ik nog veel CD’s van Maria Callas, Victoria de los Angeles, Sylvia Sass en Anna Moffo “moet” hebben.

ptr

Wie veel informatie wil over de 21 bekendste opera’s, moet dit boek kopen. Er wordt diep ingegaan op de libretti en de achtergrond van de componisten. Geschreven door een Amerikaanse priester die de pauzes van de uitzendingen van de Metropolitan Opera in New York opluisterde met commentaar.

ptr

Deze muziekgids kocht ik ooit bij een Virgin platenwinkel in London. Er staat niet bijster veel informatie overopera’s in, maar ik wilde het toch meenemen. Omdat ik ook van klassieke muziek hou.

ptr

Dit naslagwerk heb ik ontzettend vaak doorgebladerd. Bij iedere beschrijving staat een flinke lijst met opnamen met veel belangrijke informatie en ik heb er heel wat kunnen afvinken. Toch maar eens kijken of er een recentere editie te koop is, want deze stamt uit 1995.

ptr

Dit boek kocht ik omdat er ook operettes in worden behandeld. Daar ben ik trouwens niet echt gek op, maar het kan geen kwaad om er iets van te weten.

ptr

Een prachtig naslagwerk dat ik nog steeds pak als ik iets wil opzoeken. Het heeft jaren op mijn nachtkastje gelegen.

ptr

 

In dit boek vind je van alles over maar liefst honderd opera’s. Net zo leesbaar als het boek hierboven.

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 81

 1. Linda

  Wat een naslagwerk, je kan zo zien welke je vaak gebruikt..vind het nog steeds speciaal, na die foto van van de week, twee uiteen lopende personages..een punk outfit en opera ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eigenlijk hoef ik geen naslagwerken meer te kopen nu ik alles op internet kan opzoeken. Een zoekmachine- ik gebruik DuckDuckGo- bespaart mij veel papier. Tja, ik ben een echte Libra en ik kan heen en weer gaan tussen twee uitersten.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>