De Verstokte Verzamelaar 82

ptr

In mijn ouderlijk huis waren vast wel onderzetters aanwezig, maar ik kan me werkelijk niet herinneren dat ze gebruikt werden. Mijn ouders zaten er niet zo mee als er kringen op de tafel kwamen. Daarom keek ik mijn ogen uit dat mijn schoonouders er eentje onder een bierflesje en eentje onder het bierglas schoven. Op een verjaardag lagen er tientallen onderzetters ingezet.

Tegenwoordig heb ik ze ook, maar meer omdat ik ze zo leuk vind. Op de salontafel liggen er drie en ze worden natuurlijk wel gebruikt. Ook al legde ik ze ter decoratie neer. Glas vier gaat gewoon op tafel. Toen we hier een familie etentje hadden, vroeg mijn broertje of ik nog een paar onderzetters had. Oh, ik dacht al, was zijn veelzeggende reactie toen ik hem vertelde dat we daar normaliter niet aan doen. Hij weet maar al te goed dat zijn oudste zus geen Miep Kraak is.

ptr

Deze zijn niet van melamine, maar van aardewerk met een onderkant van textiel. Deze mocht ik zomaar meenemen toen ik een paar jaar geleden op de vrijmarkt keek of deze onderzetters van mijn favoriete materiaal waren gemaakt. Dat vond ik zo aardig dat ik ze een hele tijd nog heb gebruikt ook.

ptr

Er ontbreken er twee, gok ik. Maar dit doosje met vier onderzetters moest ik gewoon hebben.

ptr

 

Deze vind ik echt geweldig- gemaakt van melamine en opgeleukt met schelpen. De bovenste rij ligt permanent op de salontafel. Stiekem hoop ik nog meer onderzetters te vinden met schelpen, kruiden, bloemen en lievelingsdieren.

 

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 82

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>