De Verstokte Verzamelaar 9

2017-07-31 12.01.29

Deze toegewijde blogger is gek op balpennen, vulpennen, rollerballs en vulpotloden. Een echte verzameling leg ik trouwens niet aan. Maar ik wil te allen tijde schrijfgerei tot mij beschikking hebben. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de doos waarin ik alles bewaar op een geheime plek neergezet heb. Want vooral Mika pikt alles waar hij behoefte aan heeft en geeft nooit iets terug.

Laatst zag ik televisiebeelden van een man die een gigantisch aantal balpennen met reclameopdruk bijeen had gespaard. Lijkt me best een leuke hobby, maar het idee dat je nooit alles kunt verzamelen,lijkt me frustrerend. Tenzij je natuurlijk zo slim bent om je te beperken tot bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven.  Maar dan nog komt er dan geen einde aan.

Ook ik heb mezelf beperkingen opgelegd. Geen zwarte inkt en geen dure spullen. Jawel, ondanks mijn liefde voor de non-kleur zwart schrijf ik met blauw en allerlei schattige kleurtjes. Leuke vulpennen moet ik maar eens bij Ali gaan halen, want ik moet weer netjes leren schrijven. Zo’n toetsenbord is leuk en ik kan ook al niet meer zonder backspacetoets, maar met de hand schrijven kan heerlijk rustgevend zijn.

Het enige schrijfgerei dat ik nog mis, is de gelpen. Die kan je tegenwoordig overal kopen, in de fraaiste tinten. Of ik nog steeds woorden aan ouderwets papier toevertrouw? Wel wis en waarachtig! Er is altijd een notitieboek in mijn nabijheid om invallen in te noteren. Ook ben ik natuurlijk bezig met  Dossier BAM en een aantal artikelen over wat je moet weten als je een hond van de beruchte lijst in huis wilt halen.

Alhoewel ik van alles en nog wat verzamel, is het van belang dat ik alles daadwerkelijk gebruik. De pennen en potloden op de foto zullen ooit weggegooid worden omdat ze leeg geschreven zijn en ik hoop ooit een kleinkind in hydrofiele doeken te kunnen wikkelen. En anders kunnen mijn erfgenamen hun lol op me alle zooi die ik in huis heb.

4 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 9

 1. Linda

  Gelukkig zit er wel een rem op bij jou, met verzamelen, anders word je straks nog opgegeven voor een tv progamma..een verzameling moet idd wel overzichtelijk en haalbaar blijven, anders word t stressvolle hobby!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het moet leuk blijven! Al moet ik zeggen dat dat punt voor Ronald eerder is bereikt dan voor mij :)

   Reageren
 2. Tam

  Hihi zie mijn favoriete pennen er ook tussen. Hahaha heerlijk hè verzamelen van spulletjes.
  Ik word er zo blij van. Ook als iemand anders verzamelt. Heerlijk meekijken X

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>