De Verstokte Verzamelaar 91

dav

Mijn verzameling melamine serviesgoed met Gouden Boekjes afbeeldingen groeit gestaag. Vijf maanden geleden liet ik al eens zien wat ik tot nu toe heb verzameld, vandaag komt het tweede deel. Dat is echt niet niks- het lijkt wel of een heleboel opvoeders hebben besloten dat hun kinderen te groot zijn voor dit servies dat ooit te koop was bij Albert Heijn.

dav

Een Gouden Boekje dat ik snel moet aanschaffen, is Het Kerstfeest der Dieren. De dieren die daarin een hoofdrol spelen, staan op het grote bord hierboven. Aan deze figuurtjes moet ik nog een beetje wennen, maar als ik het boek in huis heb, zal dat snel veranderen.

sdr

Je zou niet zeggen dat ik een hekel heb aan de feestmaand. Deze borden hoop ik te kunnen gebruiken als ik met mijn gezin ga genieten van wat Ronald speciaal voor de Kerst maakt.

dav

Wat schattig. Zou het niet leuk zijn als ik alle Gouden Boekjes had waarin ik de opdrukken van mijn serviesgoed zou herkennen?

sdr

Bijhouden welke afbeeldingen ik heb, doe ik niet. Het zijn allemaal kringloopkoopjes, dus ik wil gewoon alles dat ik in kringloopwinkels kan bemachtigen.

sdr

Walt Disney prints zijn prachtig, maar je moet ergens grenzen trekken. Dus hou ik het bij Gouden Boekjes.

sdr

Heel lieflijk en toch niet al te zoet.

sdr

Het boekje over de brandweerwagen heb ik ooit gehad, maar het is helaas verdwenen. Gelukkig staat er ook een schattig hondje bij, want ik vind het serviesgoed met dieren altijd het leukst.

sdr

Hier ben ik heel blij mee, want ik hou erg veel van konijntjes.

sdr

Zo lief- maar ik eet meestal van mijn Sound of Music ontbijtbordje om mijn konijnenbordjes een beetje te sparen.

sdr

Dit is nummer 18. Toevallig heb ik ook 18 lepels en vorken, dus voorlopig kan ik het serviesgoed voor een familiefeestje leveren.

sdr sdr

Vakjesborden vind ik zo leuk. Vooral deze kleine die speciaal voor kinderen zijn gemaakt.

sdr sdr

Van deze kommen heb ik er slechts 10. Voorlopig dan.

sdr

 

De perfecte vlabakjes. Ook hier heb ik er 10 van.

 

 

 

sdr sdr

De bekers zijn vaak gebruikt, dat kan je zien. Ze zijn waarschijnlijk ook gereinigd in de vaatwasser. Wat zou ik er nog graag een paar bij willen hebben, want ik heb er maar 6.

sdr

De enige kopjes die ik bezit.

sdr

Met deze twee nieuwe aanwinsten erbij heb ik er in totaal 4.

sdr

 

Ook eierdopjes zijn nauwelijks te vinden in kringloopwinkels.

Het zal me benieuwen het lang het duurt voordat ik weer een flinke buit kan laten zien. Als ik in een kringloopwinkel kom, loop ik direct naar de afdeling met plastic huishoudelijke spullen. Daar heb ik meestal snel door of er iets van mijn gading ligt.

2 gedachten over “De Verstokte Verzamelaar 91

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik vind het zo leuk om dit serviesgoed te sparen. En het lukt me steeds beter om ander spul te laten liggen 🙂

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *