Dg 4792: Links en rechts

Wie weleens in een rondvaartboot heeft gezeten of een stad verkende met een gids heeft de flauwe opmerking Als u links kijkt, ziet u rechts …. niks! vast weleens gehoord. Daar heb ik de eerste keer hoogstwaarschijnlijk wel even om gegrinnikt, maar ik had nooit gedacht dat die onzin door mijn hoofd zou schieten op het moment dat ik ontzettend dom bezig was.

Omdat men hier al maanden bezig is met het herbestraten van de wijk, kunnen we onze te legen kliko’s voorlopig niet niet neerzetten op een plek heel dichtbij. Nu moeten we ergens heen dat iets verder weg gelegen is. Namelijk op de plek waar nu een grote berg zand ligt, omheind met hekken.

Daar had ik de kliko met oud papier op maandagochtend neergezet en de volgende dag wilde ik het ding terug omdat ik erg veel kartonnen dozen waar de kerstcadeautjes in hadden gezeten in huis had. Het regende en ik hoopte snel weer terug te zijn. Maar ik zag de geleegde kliko’s helemaal niet op de gebruikelijke plek staan.

Mopperend liep ik naar huis, denkend dat Ronald me waarschijnlijk voor was geweest. Maar nee, dat was dus niet het geval. Daar raakte ik wel een beetje van in de war. Men zou de kliko toch niet gejat hebben? Of in de sloot gegooid? In deze buurt kan je namelijk de raarste dingen verwachten.

Jij ziet het waarschijnlijk meteen als je een blik werpt op de foto. In ieder geval zag ik het pas toen ik in plaats van naar links toch maar eens besloot naar rechts te kijken. Jeetje, wat voelde ik me dom! Omdat ik gewend was aan de opstelplaats aan de linkerkant, bedacht ik niet eens dat de bakken ook rechts konden staan.

Tunnelvisie noemen ze dat. En ik moest gelijk denken aan rechercheurs die besluiten het bewijsmateriaal zo te interpreteren dat ze de beoogde dader kunnen oppakken terwijl iemand anders het gedaan heeft. Soms wil een mens blijkbaar zien wat hij of zij wil zien. Gewoontedieren kunnen we ook zijn. Of gewoon dom, net als ik dus.

2 gedachten over “Dg 4792: Links en rechts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *