Dg 4795: Nieuwe handschoenen

Wat was ik blij met mijn handschoenen van zacht schapenleer. Ze zien er zo elegant uit, maar i=je hebt er werkelijk niets aan als de temperaturen rond het vriespunt schommelen. Binnen een minuut waren mijn handen koud en leek het wel alsof mijn vingertoppen bevroren waren. Dat voelde heel onplezierig aan.

Het was zo oncomfortabel dat ik de handschoenen van Ronald droeg. Gewone gebreide met een fleece voering. Heerlijk warm waren ze. Mijn handen bleven redelijk warm en dat vind ik al heel wat. Maar ja, ze waren natuurlijk wel veel te groot. Dus kocht ik ook maar handschoenen van datzelfde merk. Bij de supermarkt.

Toen ik ze afrekende, realiseerde ik dat deze nieuwe handschoenen wel erg goedkoop waren. Die andere kosten namelijk meer dan twintig keer zoveel. Gelukkig had ik ze in de uitverkoop gekocht, maar toch waren ze in verhouding belachelijk duur. Daar trap ik dus nooit meer in. Als ik ooit nog iets tegen koude handen aanschaf, zullen dat wanten zijn.

Het fijne van de nieuwe handschoenen is dat ik ze makkelijk aan het uiteinde van een stuk elastiek kan naaien. Want ik ben iemand die altijd één handschoen kwijtraakt. Dus doe ik straks wat mijn moeder placht te doen: op het exacte midden van het elastiek de boel vastmaken aan het ophanghaakje van de meestgebruikte winterjas en door iedere mouw een handschoen proppen zodat ik nooit meer een exemplaar verlies.

2 gedachten over “Dg 4795: Nieuwe handschoenen

  1. Linda

    Of zoals vroeger, een koord aan de handschoenen maken en door de mouwen..misschien komen daar de dromen van, dat je altijd iets kwijt bent 😉

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *