Dotje week 10-19

dav

Dotje eet graag gras. Niet al te vaak hoor. Maar ik denk dat ze het niet doet om daarna lekker te kunnen kotsen. Dat zeggen ze toch altijd- dat honden gras eten om daarna hun maag goed te kunnen legen? Dotje houdt van sappig gras en als ik haar niet meetroon terwijl ik zeg dat het bah is, zou ze er nu nog staan.

Vooralsnog zitten de grassprieten nog in haar maag. Misschien dat ze straks of morgen bij haar afval zitten. Hoe onsmakelijk het ook klinkt: ik hou dat altijd in de gaten. Het mag niet zo zijn dat ze onverhoopt ergens last van krijgt en dat ik dan tegen de dierenarts moet zeggen dat ik niet weet hoe het zit met haar spijsvertering.

dav

Niet alleen mensen kunnen er op de foto een paar kilo zwaarder uitzien dan ze daadwerkelijk zijn. Dotje is slank en dat betekent dat je haar ribben moet kunnen zoen. Dat vond ik in het begin wel eng, want ik was gewend aan een dik hondje. Toen Dotje er net was, heb ik haar een keer gewogen in de wachtkamer van de dierenarts. Nog geen dertig kilo.

Haar hou ik goed in de gaten, want ik wil niet dat ze te zwaar wordt. Dat is niet goed voor haar gewrichten en ik wil zo graag nog heel lang plezier van haar hebben. Ronald moet ik scherp in de gaten houden, want hij is nogal scheutig met lekkers. Maar hij heeft zich leven gebeterd en hij geeft het kleine meisje alleen hondenlekkers.

IMG_20190308_100748_769

 

Voor #fmspad moest ik vandaag een foto maken van iets of iemand waarvoor ik dankbaar ben. Mika was al naar zijn stageadres, dus hem kon ik niet dwingen even stil te zitten voor een foto. Mijn familie was ook niet aanwezig, dus werd het Dotje. Yolante schijnt Ik dank God voor Wesley op haar bevallige lijf te hebben laten tatoeëren. Op mijn lichaam past nog veel meer, dus als ik de geldpest heb, laat ik de namen van Mika en de hondenkinderen zetten.

6 gedachten over “Dotje week 10-19

 1. Linda

  Gras eten ze ook, als ze iets te kort komrn, geloof ik…nou wat zal ze blij zijn met die tattoo ;) heb ook alleen letters van de kids, dat is tenminste iets wat blijft.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Geen idee waarom Dotje gras eet. Of wat ze dan tekort zou komen. Ik heb niet eens de naam van Mika laten zetten- het is er nog niet van gekomen.

   Reageren
 2. Myrna

  Jane was ook dol op gras!! Grazen dat ze kon. En nee niet om haar maag te legen ,Dotje doet dat dus ook niet. Toob eet geen gras , nooit gedaan. Gek he hoe verschillend honden kunnen zijn. Ik wil ook nog steeds een aandenken van Jane laten zetten. Die gaat er komen hoor. Ben benieuwd naar die van jou.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is toch bijzonder dat twee honden zo verschillend kunnen zijn. Ik weet nog niet wat voor aandenken ik laat zetten. Maar eens goed rondkijken op internet. Ach, iedere hond die ik heb verzorgd, zit in mijn hart.

   Reageren
 3. chucky1012

  Fijn dat het met je man beter gaat.
  Goed dat Dotje speciaal lekkers krijgt bedoeld voor honden…
  Leerzame les.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hoop dat Ronald binnenkort weer mag werken. Eerst een paar uur per dag, denk ik.
   Eigenlijk vind ik dat Dotje er mager uitziet, maar ik heb begrepen dat het zo hoort. We zorgen goed voor haar, dus krijgt ze ook hondensnacks.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>