Dotje week 52-18

ptr

Voor Dotje stond de afgelopen week vooral in het teken van vuurwerk. Daar houdt ze niet van en Ronald denkt het de reden is waarom ze al een tijdje slecht eet. Voor de rest gaat het prima met haar. Ze staat nog iedere ochtend te popelen om naar buiten te gaan. En die idioten met hun knalvuurwerk liggen om acht uur natuurlijk nog op één oor. Dot heeft genoeg energie ondanks het feit dat ze slecht eet en we hopen dat het maar gauw januari wordt.

Tijdens de middagwandeling viel het me op dat de knallen steeds dichterbij komen. Zelf ben ik ook niet zo dol op vuurwerk, vooral niet als men ermee gaat smijten. Gelukkig waren de knallen net ver genoeg zodat ze niet erg van streek raakte. Want reken er maar op dat een Mechelse Herder hartstikke sterk is. Hopelijk lukt het op oudejaarsavond haar te kalmeren. Desnoods zetten we Slayer op en gaan we met tennisballen gooien.

Misschien komt het ook wel door het vuurwerk dat ze de laatste tijd erg graag tegen ons aan komt liggen als we op de bank zitten. Ze is erg lief en ik geniet ervan als ik dat warme hondenlijf voel. Ze is nou iets langer dan vier maanden bij ons en ik kan haar niet meer missen. Eigenlijk ben ik een beetje bang dat het verdriet om BAM en mama keihard terugkomt als Dot er niet meer is. Want ze zorgt ervoor dat ik wat te doen heb en ze maakt me gelukkig.

 

 

6 gedachten over “Dotje week 52-18

 1. Cindy

  Logisch dat ze jullie gelukkig maakt, hopelijk kan ze nog lange tijd bij jullie blijven!
  Sneu dat ze van slag is door dat k*t vuurwerk. Hier vandaag ook weer geknal. En dat duurt nog een paar dagen natuurlijk. Ben wel blij dat ik maandag moet werken, dan altijd op zijn ergst hier, lijkt wel oorlogsgebied. Werk op een stil industrieterrein, dus lekker rustig daar.
  Kat geef ik al 2 weken een pipetje, zondag de laatste, waar ze erg rustig van wordt. Ze kruipt niet meer meteen onder de bank bij elke knal. Vorig jaar voor het eerst gebruikt en erg tevreden over dus dit jaar weer.
  En nu maar hopen dat het snel dinsdag is, en dan is al die feestdagen shit weer achter de rug :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij zorgen dat Dotje de laatste week van het jaar niet alleen is, dan is er altijd iemand om haar toe te spreken. Nog maar een paar dagen, meid. Dan zijn we er weer voor een jaar van af!

   Reageren
 2. Linda

  Aaach het meisje..vind het zo erg voor de dieren , die er bang voor zijn..Sammy is er gelukkig niet bang voor, maar moet elke x aan Indy denken, ze was ook zo bang..krijg altijd neigingen om zo knal ding, bij diegene in z’n smurf te steken..die knallen doen zo zeer aan je oren, kan je nagaan hoe dat bij dieren binnen komt

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Is het niet zo dat er alleen op oudejaarsdag geknald mag worden? Hier zijn ze al weken bezig.Dan heb ik nog geluk, want Dot ziet eruit als een politiehond- dat zal een aantal hersenlozen wel afschrikken.

   Reageren
 3. Myrna

  Toby wilde twee dagen niet meer naar buiten. Hij trilde als een rietje bij de voordeur. Ik moest hem echt de trap afdragen. Ik zweer als iemand vuurwerk afsteekt als ik met Toby buiten loop dan hebben ze een echt probleem met mij. Ik hoop dat Dot deze dagen niet al te nerveus is, zo zielig voor de dieren. En El Dot is nog heel lang bij jullie, zo moet je niet denken. Gewoon elke dag genieten van haar

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Arme Toby! Gelukkig is hij niet zo zwaar en kan hij makkelijk gedragen worden. Dotje blaft hard als er vuurwerk afgestoken wordt. Rotherrie! Ik ga er ook vanuit dat ze nog hele lang bij ons blijft hoor. We genieten zo van haar aanwezigheid.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>