Dotje week 8-19

dav

Als we mensen tegenkomen die een beetje bangig kijken, zeg ik altijd dat Dotje alleen maar oog heeft voor haar bal. Op de foto hierboven kan je heel goed zien dat ik dan niet sta te jokken. Want ik had net gevraagd of ze even naar mama wilde kijken. Vergeet het maar. Ze is vast bang dat die bal opeens verdwijnt. Overigens gebeurde dat bijna omdat ik een beetje wild had gegooid en de bal bijna aan een tak bleef hangen. Thuis heb ik wel een paar back-ups, maar daar heb je natuurlijk weinig aan als je in het park staat.

CollageMaker_20190222_160100122

Ze lijkt langer te kunnen apporteren nu ik geen bal mee over de heg gooi. Dat doe ik voorlopig niet meer omdat ze hele stukken van het grasveld kapot had gelopen. Nu ziet ze goed waar de bal naartoe gaat en hoeft ze niet zo hard uit de startblokken. Soms gaat het mis omdat ik de bal te snel uit mijn hand laat glippen. Dan praat ik haar naar de bal toe en tot mijn verbazing gaat dat hartstikke goed. Ze weet wat links, rechts en doorlopen is.

dav

 

Haar gezicht als ze wacht tot ik het flesje water uit mijn tas haal. Ze blijft rustig staan en als ze het bakje leeg geslobberd heeft, krijgt ze een koekje. Hetzelfde koekje dat ze thuis heeft geweigerd. Want ze wil naar buiten!

mde

Iedere ochtend staan we om acht uur buiten. Nadat ze me naar het park heeft getrokken, wordt er gespeeld. We lopen daarna nog een stukje en dan ligt ze er de hele dag zo bij. Eerst urenlang op bed, heel aantrekkelijk omdat Ronald er ook ligt. Daarna op de bank of in haar mand. Ze is wel direct wakker als we naar buiten gaan, maar daarna is het weer dutten geblazen. Ach, daar heeft een hond van bijna tien jaar oud toch recht op?

4 gedachten over “Dotje week 8-19

  1. Pippi Bericht auteur

   Ze is inderdaad een sprintster. Ze houdt het apporteren maar 20 minuten vol. Dan zie ik dat ze moe wordt en dan lopen we een stukje voordat we naar huis gaan.

   Reageren
 1. Myrna

  Ze is echt jouw meisje he? Zo goed op elkaar ingespeeld. Na het apporteren heeft ze haar slaap dik verdiend he. Snelle Dot helemaal gefocust op haar bal.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>