Et tu, Brute?

IMG_9541

Mijn moeder werd boos, heel boos. Toen ik haar vertelde dat BAM op de geheime plek Brutus werd genoemd, hoorde ik dat er stoom uit haar oren kwam. Brutus is de moordenaar van Julius Caesar, mopperde ze. Hoe durven ze onze BAM zo te noemen! Het deed me goed te horen dat mama boos werd en ik ben maar al te trots op mijn belezen moeder.

Overigens was het William Shakespeare die Et tu, Brute? in de mond van Caesar legde. Die werd vermoord door een gezelschap van mannen. Waaronder Marcus Brutus, nog een vriend ook. Dus voor hetzelfde geld had een hondenverzorger die toevallig The Da Vinci Code heeft gezien of op een christelijke school heeft gezeten BAM ook Judas kunnen noemen.

Het is ons wel duidelijk hoe het er aan toe gaat bij het team dat in opdracht van het Openbaar Ministerie vreemde testjes uitvoert. Want ze hebben de chip van BAM uitgelezen en wie het nummer daarvan traceert, komt er achter dat de bijpassende hond Le Petit Prince heet. Maar ja, ze kunnen het geesteskind van Antoine de Saint-Exupéry vast moeilijk in dezelfde zin gebruiken als het woord bijtincident.

Zouden ze de kennelnaam van BAM wel hebben gebruikt als we hem naar een vechtsporter hadden genoemd? Het bekt vast lekker, een zin als Tyson Fury is niet gediend van andere reutjes in zijn omgeving. Of Badr vindt ook kleine hondjes niet leuk. Wij worden zo langzamerhand steeds bozer en verdrietiger. Maar we blijven sterk, zeker omdat we tussen vele nekjes wonen. Eentje daarvan is begonnen ons weer te groeten sinds we met Blaze lopen. Zijn moeder had hem Brutus of Judas moeten noemen.

10 gedachten over “Et tu, Brute?

 1. Linda

  Aaach arme BAM..Brutus hoe verzinnen ze het, dat is echt een boeven naam..doet je goed, hé, als je moeder, zo reageerd!

  Reageren
 2. ingrid

  Toch maar eens reageren. Cindy verwees me naar jouw blog toen je hondje mee werd genomen. ( ik kende je ooit van een video met je stash ;) )
  wb dit verhaal vind ik dat de instanties het heel onprofessioneel aanpakken. Waarom noemen ze het beestje niet gewoon bij zijn naam? Dat is voor BAM toch ook veel fijner? En het is echt zeer beledigend dat ze hem deze naam meegeven, lekker stigmatiserend. Ik kan me voorstellen dat jullie af en toe koken van woede.
  Sterkte en ik blijf lezen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je!
   Wij zijn erg teleurgesteld in het optreden van politie en justitie. Wij accepteren dat we gestraft worden, maar vinden het vreemd dat we nergens van op de hoogte worden gehouden en dat er raar wordt omgegaan met zijn testrapport. Waarin hij ook nog eens Brutus wordt genoemd. Hopelijk komt er snel een goed einde aan deze nu al bijna drie maanden slepende zaak.

   Reageren
 3. Frida

  Jesus..zijn er inmiddels al drie maanden om. Sinds BAM werd gekidnapt..

  (Ik had ff weinig fut om hier goed bij te blijven lezen/en te reageren, gebeurde hier ook zo ontzettend veel (scheiding in gang gezet, mn teckeltje heel ziek geweest en overleden,de andere vier honden weg zien te houden bij de ledematen van de postbodes, woonruimte zoeken..enz)
  Ik erger me kapot aan het feit hoe het gaat na zo’n inbeslagname..Een logischer gang van zaken zou ik vinden om juist veel overleg te hebben met de baasjes
  Ga zo even bijlezen hier op ‘Meducijn’
  (Eerst de leuke dingen, de lakjes en melanine..)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat maak jij een moeilijke tijd door! Er moet zoveel geregeld worden en dan is er de rouwperiode. Heel veel sterkte, meid.

   Reageren
 4. Frida

  Dat rapport hebben ze wel naar je opgestuurd? Dat valt weer mee dan ,rolt met ogen,
  Of heb je daar hemel en aarde voor moeten bewegen,om het te krijgen?
  Staat er iets in over de kansen op thuiskomen?

  Knuff van allevier mijn mormels ❤
  (Waaronder twee die ook ooit een hondje(s) aanvielen, maar het geluk hadden dat niemand daar politie over belde.. Plus dat ze het uiterlijk hebben van een paashaas ipv een vechthond)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nee joh, dat rapport werd ons toegestuurd door onze advocaat. Zonder haar hadden ze BAM vast allang laten verdwijnen. Dat is met Rex gebeurd en dat heeft in alle kranten gestaan.
   Advies: teruggave met daaraan verbonden oa. muilkorfplicht. De rechter wilde niet meewerken en de officier van justitie geloofde niet in het rapport van zijn eigen ministerie. Straks een strafzaak en hopelijk komt het dan goed.

   Knuffels voor jouw vier hondjes! Zij zijn te allen tijde veilig, want alleen ” gevaarlijke honden” wil men van de straat halen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>