Eten

IMG_9838

BAM heeft nog nooit eten geweigerd. Integendeel, als ik niet uitkijk, propt hij nog door scholieren in de bosjes geworpen boterhammen naar binnen. Ook een belangrijke reden om een hond niet zomaar ergens binnen de bebouwde kom los te laten op ieder grasveldje dat je tegenkomt. Je weet maar nooit of er gebakken sponzen liggen. Nu ik in de krant heb gelezen dat honden dood kunnen gaan aan suikervrije ontbijtkoek ben ik al helemaal voorzichtig.

Een jaar geleden vond ik opeens nog bevroren mini slavinken op het tuinpad. Die zag ik gelukkig eerder dan BAM. Het is me niet gelukt te achterhalen hoe dat vlees in mijn tuin terechtkwam. Omdat ik geen slavinken lust, halen we het nooit in huis. Zou iemand het spul over de schutting gemikt hebben? Misschien is er wel iemand in de buurt die de boel zo over het dak schiet- je weet maar nooit of er een boosaardige versie van Dan Carter of Anita Wlodarczyk rondloopt.

Meer dan drie weken geleden hadden we opeens een hond in huis die niet wilde eten. Drie keer hebben we hem brokken aangeboden, maar Blaze moest ze niet. De volgende avond al hebben we bakzeil gehaald. We snappen echt wel dat een hond die uit logeren is niet meteen trek heeft. Blaze kent ons al vijf jaar, maar hij had pas eenmaal bij ons gegeten. Dat was na een hele lange wandeling in de regen en toen at hij maar een klein beetje. Maar ja, diezelfde avond ging hij weer naar huis en daar zal hij nog wel iets hebben gekregen.

Ronald was al in staat biefstuk te kopen voor Blaze, maar ik pakte resoluut een blik zachte brokken. Martin Gaus zei dat je die nooit moest kopen omdat er veel te veel vocht inzit. Maar ja, je wilt nou ook weer niet dat je hond verhongert. Alsof dat kan, want honden kunnen wel een paar dagen zonder eten. Drinken deed hij trouwens wel hoor. Inmiddels eet Blaze met smaak twee maal daags zijn voer. Met nog steeds een eetlepel blikvoer erdoorheen geroerd. Carla doet me wat als ik dat straks op ga biechten.

6 gedachten over “Eten

  1. Pippi Bericht auteur

   Dat denken wij ook. Gelukkig eet hij nu weer goed. Binnenkort maar eens stoppen met dat lepeltje blikvoer. Maar ach, wat kan het me ook schelen. Hij loopt genoeg en dikker wordt hij er ook niet van :)

   Reageren
 1. Linda

  Nou wie weet, heeft iemand dat daar gegooid en wat er nog meer in heeft gezeten! Enge mensen zijn er toch..ach die Blaze, kan me voorstellen dat Ronald in staat was om biefstuk te halen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik weet het niet, ik heb het gelijk in de vuilnisbak gemieterd. Er komt binnenkort kippengaas boven de tuindeur, want ik vertrouw die nekjes niet.

   Reageren
 2. Myrna

  Je zou die nekjes toch zo een bedorven fricandel in hun mik schuiven. Altijd oppassen met eten op de grond. Jane eeg alles zelf nog natte papieren zakdoeken. Echt erg die hond van mij. Alsof ze geen eten krijgt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Daarom loop ik ‘s avonds niet graag buiten met een hond. Je moet alles zo goed in de gaten houden. Ik heb eens een botje uit de mond van Blaze moeten peuteren. Er ligt zovceel voedsel op straat- van afgekloven maiskolven tot boterhammen met pindakaas.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>