Eten&Dinken: Luncheon meat

sdr

De blikjes staan op de onderste rij, dus je moet er wel wat voor doen als je luncheon meat wilt hebben. Zo heet het ingeblikte varkensvlees als je het huismerk van Jumbo koopt, Unox noemt het smac en er zit dan ook kip in en in Engeland ligt het onder de naam spam in de winkel. Inderdaad, de naam voor ongevraagde en vaak ongewenste post komt daar vandaan en de naam is geïnspireerd door een sketch van Monty Python.

Tegenwoordig eet ik het niet meer, maar vroeger kochten mijn ouders het af en toe. De homp vlees werd in stukjes gesneden en dan werd het verwerkt in de pastasaus. Dat was voordat we op de hoogte waren van het bestaan van allerlei fancy sauzen. We aten macaroni met smac en ik denk dat mijn moeder er tuinkruiden doorheen deed.

Mijn vader sneed het spul in plakken en bakte ze in een koekenpan. Dat werd op brood gegeten en ik denk dat het tussen de middag werd gegeten. Eerlijk gezegd was ik verrast toen ik zag dat dit ingeblikte vlees nog werd verkocht. Op de foto is net niet te zien dat er blikken corned beef naast stonden. Dat vond ik ook zo lekker op een witte boterham. Het ligt niet meer op de vleesuarenafdeling, dus ik ga maar eens een blik kopen. Hoef ik in ieder geval niet meer te vragen om kornètbief, want zo werd het vroeger uitgesproken.

6 gedachten over “Eten&Dinken: Luncheon meat

  1. Linda

    Hier werd het ook in plakken gesneden en gebakken…weet ook dat die blikken corned beef heerlijk waren in een salade…ben niet echt een vleeswaren eter, maar lever en corned beef, kan ik zo weg eten.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>