Eten&Drinken: Airfryer

IMG_9824

Rond vaderdag zag ik in allerlei folders staan dat ze een airfryer in de aanbieding hadden. Zou het een leuk cadeau zijn voor Ronlad? Omdat hij er nooit eerder over was begonnen, heb ik de gok niet genomen Straks zou hij er niets aan vinden. Een paar maanden later zagen we bij mijn moeder een vrij groot apparaat met een stekker eraan op een stoel liggen. Het bakbeest bleek een airfryer te zijn.

Die was van mama, bleek al snel. Ze had het ding lang geleden gekocht omdat ze gek is op frietjes. Maar al snel was het geleend door een zusje die het zojuist terug had gebracht. Voordat ik netjes had kunnen vragen of ik het ding mocht uitproberen, had mama al gezegd dat ik de airfryer gerust mee mocht nemen. Ronald keek een beetje weifelend, want hij vreest dat ons huis te vol wordt. Je moeder heeft in haar eentje een huis vol spullen bijeengekocht, zei hij kritisch. Die uitspraak heeft hem een lel opgeleverd hoor.

Tot nu toe maken we er voornamelijk gebakken aardappeltjes in. De lekkerste die je je kunt bedenken. Zacht en loeiheet aan de binnenkant, fraai bruin en knapperig aan de buitenkant. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. We gebruiken altijd verse aardappelen die met een zelfgemaakte knoflookolijfolie worden besproeid. Ronald mixt de boel zelf en doet het in een kleine spuitflacon waar ooit basilicumolie in heeft gezeten.

Het airfry proces onderbreekt hij een paar keer om wat olie toe te voegen -wij hebben het ding niet om te proberen af te vallen. Dat doet hij ongeveer 5 keer tijdens het bakken. Dat duurt trouwens een uur. Een paar minuten voor het einde gaat er nog wat (gedroogde) bieslook bij en dan heb je de lekkerste aardappeltjes van de hele wereld. De voorgebakken frieten vonden wij niet heel bijzonder en kip hebben we er nog niet in bereid. Maar voor aardappeleters is dit de beste uitvinding sinds jaren. En we mogen de airfryer gelukkig houden van mama.

2017-08-20 17.46.36

6 gedachten over “Eten&Drinken: Airfryer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>