Eten&Drinken: Appelstroop

mde

Het woord rins heb ik vroeger op moeten zoeken. In een ouderwets woordenboek van papier. Wat het betekent, is precies van toepassing op de smaak van appelstroop: zoet, zuur en zelfs heel lichtjes bitter. Sinds mijn jongste jaren ben ik dol op rinse appelstroop. Toen ik nog op de lagere school zat, nam ik vaak een broodtrommel vol knäckebröd besmeerd met boter en appelstroop mee.

Nu vind ik het nog steeds lekker. Helaas ben ik de enige hier in huis en daarom ga ik maar eens op zoek naar een iets kleinere verpakking. Want een maand lang iedere dag appelstroop eten is ook wel een beetje overdreven. Daarbij wil ik het nooit zat worden, want het zou mijn mooie jeugdherinneringen kunnen bederven. Dat eerste hapje dat zuurder lijkt te smaken dan al die happen daarna.

Overigens vind ik het minder lekker op zacht wit brood. Geroosterd kan nog net, maar ik prefereer dun knäckebröd, dus niet die dikke waar veel te veel lucht in zit. Niet iedere supermarkt verkoopt mijn voorkeur en ik ga morgen even kijken of ik het in de winkel om de hoek kan kopen. Want hoe lekker mijn favoriete ontbijt, verkruimelde Liga met sinaasappelsap en een in plakjes gesneden banaan, ook is- het is wel verschrikkelijk zoet. En van een full English word ik te dik.

5 gedachten over “Eten&Drinken: Appelstroop

  1. chucky1012

    Hoop dat de supermarkt het daar verkoopt.
    Ik hou er niet van…..
    Hihihi….
    Jij word helemaal niet dik…..

    Xoxo

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>