Eten&Drinken: Baklava

sdr

Laatst had Ronald eten besteld. Er kwamen twee kapsalons, een portie Turkse koekjes en de lekkerste baklava die ik ooit gegeten heb. Die lekkernij is mierzoet, maar ik zou er wel een paar per dag naar binnen kunnen werken. Het smaakt zo heerlijk bij een kop thee waar natuurlijk geen suiker of honing aan toegevoegd wordt.

Voor de aardigheid heb ik op internet gezocht naar recepten voor baklava, maar ik ga echt niet proberen het zelf te maken. Want meestal maak je geen kleine hoeveelheden, met al die ingrediënten die je niet ongebruikt wil laten verstoffen in een keukenkastje. Maar wat je maakt gaat op. Binnen een paar dagen. En alhoewel ik niet graag zeur over de lijn lijkt het me ongewenst om zoveel calorieën tot me te nemen.

Omdat Ronald het ook erg lekker vond denk ik dat we wel vaker kapsalons gaan eten. Ook alweer iets waar je niet slanker van wordt. Maar we kunnen natuurlijk ook alleen baklava bestellen. Volgens mij zaten er acht stukjes in het bakje dat bezorgd werd en ik heb gauw een foto gemaakt van de laatste. Voordat ik ‘m opat, dat stukje lekkers van filodeeg met veel pistachenoten, gedrenkt in een suikerzoete vloeistof.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Baklava

  1. Cindy

    Baklava, zucht…. goddelijk! Paar jaar terug in Turkije geweest in januari. All inclusive, elke avond meerdere soorten op het toetjes eiland. Kon helemaal los. Paar kilo aangekomen in een week. What’s new haha.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>