Eten&drinken: Beschuit

IMG_6126

Met mate eten is voor mij een probleem. Als ik een zak chips openmaak moet ‘ie zo snel mogelijk leeg. Dat geldt ook voor groene erwten, chocoladerepen en gomballen. Die liggen maar heel even in een snoeptrommel, want binnen een uur is alles foetsie. Dat is niet gezond, maar ik kan het gewoonweg niet laten. Overigens overkomt het me ook met ansjovispasta, zelfgemaakte zalmsalade en vooral met beschuit.

Dat er dertien beschuiten in een verpakking zitten weet ik niet omdat ik het geteld heb. Ergens las ik een verhaal van een vrouw die bij haar ouders logeerde en ‘s ochtends een beschuitje wilde eten. Dat mocht niet van haar vader, want bij de wekelijkse boodschappen zat altijd een rol beschuit en we komen er dus altijd al eentje tekort. Het is één van de idiootste uitspraken ik ooit hoorde. Maar ik denk ook kon ik maar een week met een rol beschuit doen.

Het liefst eet ik beschuit met hartig beleg. Altijd begin ik met een laag roomboter en als ik niets lekkers in huis heb smeer ik die laag een stuk dikker. Zojuist heb ik boodschappen gedaan en ik kwam in de verleiding beschuit, allerlei soorten ingeblikte vis en salades van de afdeling delicatessen aan te schaffen. Maar ik heb het niet gedaan, want ik heb mijn laatste rol beschuit net in twee dagen weggewerkt. Met een halve viskar erop, dus ik met het voorlopig even laten bij witte boterhammen.

5 gedachten over “Eten&drinken: Beschuit

  1. Natasja

    Daar moet ik nou echt trek in hebben en meestal gooi ik een half pak oudbakken beschuit weg, simpelweg omdat ik het vergeet.. zo zonde hè.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>