Eten&Drinken: Bladmandarijnen

mde

De gewone mandarijnen die ik steeds kocht bevielen me niet zo. Het vel zat wat los en het vruchtvlees vond ik iets te droog. Dus toen ik zag dat er ook bladmandarijnen te koop waren probeerde ik daar maar eens een mandje van. Het was een groot succes- deze waren zoeter en sappiger. Inmiddels heb ik al heel wat bladmandarijnen gekocht.

Het was tijd om eens uit te zoeken wat het verschil is tussen gewone mandarijnen en onze favorieten. Het blijkt dat bladmandarijnen clementines zijn, net iets zoeter en ronder van vorm dan gewone mandarijnen. Ze worden eetrijp van de boom geplukt, in tegenstelling tot mandarijnen die onrijp worden geplukt en in de koeling verder rijpen.

Clementines zijn korter verkrijgbaar dan mandarijnen. Waarschijnlijk kunnen we tot en met februari genieten van de bladmandarijnen. Dat zullen we hier zeker doen. Het betekent wel dat ik er snel bij moet zijn als ze in de supermarkt liggen, want ze zijn snel weg. Als we met het gezin een film kijken, gaat er zo een mandje clementines doorheen. En er is niemand meer die zeurt om snoep omdat dit fruit al zoet genoeg is.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Bladmandarijnen

  1. Linda

    Waarom dan niet alleen blad mandarijnen, wie wil nou droge mandarijnen? Zal vast prijs verschil zijn, maar liever iets met smaak.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>