Eten&Drinken: Boodschappen doen

IMG_20220814_174404

Morgen kome=t de hele familie hier herdenken dat de oorlog in voormalig Nederlands Indië voorbij was. Eigenlijk komt het wel uit dat de herdenking bij het Indisch Monument in de avond plaatsvindt. Dan hoeft niemand vrij te nemen voor onze familiebijeenkomst. Nu komt iedere hier wat eten en drinken en dan kunnn we gezamenlijk naar de uitzending op de televisie kijken.

Sinds de uitbraak van het coronavirus laten wij de boodschappen thuisbezorgen. Dat is prima, maar het valt ons wel op dat je de meeste producten niet langer dan een paar dagen goed blijven. Dus besloten we afgelopen donderdag maar naar een XL supermarkt te gaan. Daar kunnen we naar de THT kijken. In die megagrote winkel is alles te krijgen en ze hebben er een goed functionerende airco.  In de auto is er climate control, dat is wel fijn.

Mika hoefde pas rond het middaguur te beginnen en dus hadden we een babysitter. We konden op ons gemak boodschappen in de kar laden. We keken niet naar prijzen, want we zouden gaan betalen met onze spaarkaarten. Laat ik maar gelijk zeggen dat je slechts 7 kaarten mag inleveren, dus dat viel ons tegen. We moesten maar liefst €13,44 bijbetalen. Als ik dat had geweten, had ik geen hammamdoeken in het karretje gedaan.

We hebben voornamelijk borrelhapjes gehaald, want ik denk niet dat het niet lollig is om zelfs met iets lagere temperaturen inde. keuken te staan. Als het volgend jaar wat koeler is, kunnen we nog altijd hele rijsttafels in elkaar draaien. We gaan gewoon veel kletsen en snacken. We hebben elkaar al sinds medio april niet meer gezien en dat is te lang. Overigens hebben zij elkaar in verschillenden samenstellingen wel ontmoet, maar ik kan natuurlijk nooit weg vanwege Apollo.

We hebben een hele koelkast vol boodschappen en ik weet zeker dat morgenavond bijna alles op zal zijn. Misschien moeten we nog de rest van de week tapenade eten en prosecco drinken. Is trouwens niet bepaald een straf. Als het de komende week wat minder heet is, gaan we wellicht weer ene keertje nar de supermarkt. Want bij die ene hier om de hoek hebben ze nog steeds geen Liga.

 

4 gedachten over “Eten&Drinken: Boodschappen doen

 1. Linda

  Lekker makkelijk doen met eten, wel zo slim..hoop dat het een fijne avond word met z’n allen en ook wel een bijzondere.

  Reageren
 2. Saskia

  Het was een geweldige avond! Niet alleen genoten van de hapjes en drankjes, maar ook van het gezelschap, het heerlijke samenzijn met de familie!! Wij hebben genoten!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een familiebijeenkomst zonder eten en drinken is niet compleet. Het was erg gezellig. Wanneer is het weer 15 augustus?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>