Eten&Drinken: Boterbiesjes

dav

Lang geleden kocht ik een pond roomboterkoekjes bij een banketbakker. Dat is heel veel. Het is te lang geleden om nog precies te weten waarom, maar ik geloof dat ik mijn portemonnee eerder op de dag in die winkel had laten liggen en dat ik zo blij was dat ik van gekkigheid zo’n belachelijk grote hoeveelheid koekjes kocht.

Veel plezier heb ik er niet van gehad. Ze waren zwaar en smaakten vettig. Dat is de reden waarom ik nooit meer roomboterkoekjes kocht. En dat ik in eerste instantie een beetje geïrriteerd reageerde toen Ronald een pak boterbiesjes in de winkelkar had gelegd. Want hij wist toch zeker wel dat ik die koekjes niet lustte? Nee dus. Of hij had weer eens niet naar me geluisterd toen ik het hem vertelde.

Die middag zette hij een kopje thee voor mijn neus met daarnaast een schaaltje met twee hartvormige boterbiesjes. Damn, wat waren ze lekker! Natuurlijk kon je de boter proeven, maar ze vielen in de mond uiteen als smakelijk zand en ik was opeens verslaafd. Ronald biechtte op dat ze wel €3,25 hadden gekost, maar mij boeide dat niet. Binnen een week kocht ik een tweede  pak en erg lang zal ik er niet mee gaan doen.

mde

4 gedachten over “Eten&Drinken: Boterbiesjes

 1. Linda

  Dat is nou ook wat, helpt ie je gewoon aan een verslaving, terwijl je er zelf van overtuigt was, dat je ze niet lekker vond…ligt er dus aan wie ze bakt!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een verslaving wordt het niet hoor. Want ik besef heel goed dat het vreselijke dikmakers zijn :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>