Eten&Drinken: Bums dwarsgebakken

dav

Wij aten vroeger brood van de bakker. Die kwam aan de deur en als mama boven bezig was mochten wij deur openen. Dan kregen we een meestal nog warm witbrood in de handen gedrukt en de bakker noteerde in zijn boekje wat we afgenomen hadden. We gingen ook weleens naar de warme bakker in het winkelcentrum op een halve minuut lopen. Met een portemonnee met daarin een boodschappenlijstje.

Of we weleens King Corn of Bums dwarsgebakken aten kan ik me niet herinneren. Vast wel een enkele keer omdat we zo benieuwd waren. Want er werd reclame voor gemaakt op de zwart-wit televisie. Iedereen wilde bij Japie eten omdat ze daar King Corn aten. Natuurlijk moesten we ook weten wat dwarsgebakken brood nou eigenlijk was. Later kwam ik er achter dat beide broodmerken ermee schermden dat hun producten zo lang vers bleven. Maar wij hadden sowieso iedere dag vers brood.

King Corn is uit de winkels verdwenen en tot mijn grote verbazing zag ik laatst dat ze bij de supermarkt om de hoek Bums hebben liggen. Het zag er niet aantrekkelijk uit. Het brood dat op de zij wordt gebakken ging niet mee naar huis. Ook omdat ik het idee heb dat het niet in het broodrooster past. Wij houden het bij het witte casinobrood van de supermarkt. Voornamelijk om te roosteren.

7 gedachten over “Eten&Drinken: Bums dwarsgebakken

  1. Myrna

    Ik ken ze beiden nog. Toen wist ik niet beter maar lekker lijkt het me nu niet meer.
    Kingcorn werd een plakkerige bal in je mond. Bums hetzelfde meen ik me te herinneren.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>