Eten&Drinken: Chips

dav

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar de perfecte naturel chips. Er zijn veel smakelijke snacks te koop en ik denk ook niet dat ik alles heb getest. Tot nu toe waren de lekkerste ook de duurste- afkomstig van fabrikanten die op een aardappelboerderij grote vaten met zonnebloemolie hebben staan. Daarin worden de dunne aardappelschijfjes krokant gebakken terwijl er een echt mens staat te roeren.

Nu zal iedereen een andere smaak hebben. Het zal niet voor niets zijn dat de partypacks van Lay’s het best worden verkocht. Maar er verschijnen steeds meer andere merken in de schappen die zeggen ambachtelijk bezig te zijn. Lang heb ik genoten van Kettle en Tyrrells en ik nam ook regelmatig iets dat van een boerderij komt. Maar sinds kort heb ik een andere favoriet.

Aan welke eisen moet het perfecte chipje voldoen? Ze dienen goudgeel te zijn en je moet kunnen zien dat er nog flink wat vet in de krakende schijfjes zit. Het is ook de bedoeling dat je bij het aflikken van je vingers nogal wat zout binnenkrijgt. Nee, gezond hoeft deze snack niet te wezen. Gewoon lekker vet en zout. Daarom is het maar goed dat ik mijn huidige favoriet in betrekkelijk kleine verpakkingen verkrijgbaar is.

De fabrikant noemt zich Enrico en men denkt de consument te kunnen lokken door te vertellen dat de chips in Spanje gefabriceerd worden. Eigenlijk is dat heel onzinnig. Als Greta Thunberg dat hoort, zal ze me vast kunnen vertellen wat de CO2 voetafdruk is van een enkel zakje vette en zoute troep. Ja, ik moet me schamen dat ik doodleuk €1,36 neertel voor iets dat nog ongezond is ook.

mde mde

4 gedachten over “Eten&Drinken: Chips

  1. Myrna

    Ik ben een chips junkie, boerderij chips is zo lekker. Deze ken ik niet , ook nog nooit in de winkel gezien. Als ik m zie ga ik zeker eens proberen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *