Eten&Drinken: Crackers

2017-08-06 12.34.32

Het is te erg dat ik er pas op mijn 55e achter kom, maar ik zeg het voor de zekerheid toch even: eet bovenstaande crackers niet. Wij haalden deze bij Lidl, in andere supermarkten liggen gelijksoortige. Ze zijn lang zo schadelijk niet als de eieren van tegenwoordig, maar ik heb ze liever niet meer in huis.

Ze smaken droog afschuwelijk- alsof het hier om een mix van meel en behangerslijm gaat. Maar niemand eet ze zonder beleg en dat is nou juist de ellende. Want de crackers stellen niet veel voor: ze zijn superluchtig. Je eet voornamelijk lucht. Tenzij je er iets op doet. En daarmee ga je de mist in, zeker als je op je lijn wilt letten of zelfs wilt afvallen.

Hoe zuinig je ook bent- uiteindelijk smeer je relatief veel te veel op dit crackertje dat in wezen flinterdun is. Het is alsof je een basis ter dikte van een schrijfpapiertje overlaadt met een lekkere salade of iets anders dat fijn wegsmeert. Wij aten in een avond op die manier een pak crackers en ettelijke bakjes salades en ander lekkers weg.

Als je zoveel Netflixt als wij gaat dat allemaal behoorlijk aanzetten, al die nachtelijke snacks. Omdat ik het gezondere alternatief, dubbeldonkere boterhammen, niet altijd lekker vind, gaan we maar casinobrood roosteren als we zo nodig kauwend naar Scandinavische series willen kijken. Het wordt tijd dat we weer een normale dagindeling hebben en ik weer lekker iedere dag kan gaan wandelen.

 

8 gedachten over “Eten&Drinken: Crackers

 1. Anja

  Dat wordt zeker tijd, Bam en jullie verdienen een snelle hereniging!
  Naar welke serie kijken jullie nu?
  Fijne zondag verder, groetjes Anja

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het wordt zeker tijd. Ik hou je op de hoogte.
   Gisteren hebben we een dag over het derde seizoen van Broadchurch gedaan, nu zijn we halverwege een serie naar een boek van Harlan Coben.

   Reageren
 2. Linda

  Ja die dingen zijn alleen lekker met een dikke laag beleg, anders blijven ze in je mond plakken..raar eigenlijk, dat je ‘s avonds, tijdens tv kijken, zo’n trek krijgt of eigenlijk zin om te knabbelen..en dan heb je geen trek in een stukje komkommer .

  Reageren
 3. Cindy

  Dit soort crackers, cracottes geloof ik, geven zo geen voldaan gevoel, alleen vulling, geen voeding.
  Eet in het weekend vaak crackers als ontbijt, en dan altijd de volkoren Wasa crackers. Erg lekker en geven wel een voldaan gevoel.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik eet ook liever volkomen crackers hoor. Ronald had de cracottes gekocht en ik wil ze niet meer in huis.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>