Eten&Drinken: December

IMG_4103

Zo, het is al bijna december. Mika kijkt er erg naar uit, want aan het begin van de feestmaand wordt hij 18 en dan kan hij zelf bier halen. Zegt de knul die shandy ook lekker vindt en ‘s avonds een kopje thee met papa en mama drinkt. Maar goed, hij kan dan sigaretten voor zijn vader halen- iets dat we eigenlijk zouden moeten weigeren. Dat heb ik een tijdje gedaan, maar dan zie ik weer hoeveel hij voor zijn gezin doet. Rijnmondlucht inademen is ook ongezond en wat stress met onze rikketik doet, wil ik al helemaal niet weten.

Normaal gesproken denk ik nog lang niet aan december als de was nog lekker buiten te drogen hangt en we de hele dag raketjes naar binnen schuiven. Maar de eerste zakken kruidnoten gaan al over de toonbank, zie ik op social media. De één vindt het hoogst overdreven, de ander propt zich vol met de krokante lekkernij. Toevallig hou ik niet van kruid- en pepernoten en heb ik borstplaat en gevulde muizen en kikkers afgezworen.

Want ik heb de afgelopen jaren een passie ontwikkeld voor het calorierijke lekkers dat Lidl verkoopt. Een dikke laag marsepein en kersenprut in een omhulling van chocolade waar ik geen genoeg van kan krijgen. Helaas is het spul altijd snel op. Dus ik heb mezelf beloofd dat ik in december- liefst nog eerder- een voorraad voor een jaar ga inslaan. Dan ga ik alle filialen in de buurt langs om zoveel mogelijk verpakkingen te bemachtigen.

 

14 gedachten over “Eten&Drinken: December

 1. Linda

  Nou is wel vroeg hé, lijkt wel of het elk jaar vroeger word..lijkt misschien zo! Moet zeggen dat ik bijv. oliebollen midden in t jaar wel lekker vind. In december ben je eigenlijk zo verzadigd, dat je ze haast niet eet..en wat de rijnmond lucht, die is dit weekend nog even verhoogd! Even alles affakkelen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eerst vond ik september al vroeg voor Sinterklaas snoepgoed- eind juli is natuurijk nog erger. Volgens mij verkoopt de prijswinnende oliebollenbakker hier iedere zaterdag die heerlijke bollen, maar ik vergeet ze steeds te kopen. Met het rotweer zitten we de hele dag binnen met de deur dicht- gelukkig maar.

   Reageren
 2. Cindy

  Voor mijn part ligt het hele jaar de winkel vol met al dit spul. Koop het toch niet haha! (kruidnoten kocht ik voor het afvallen ook nooit, hou er niet zo van)
  Het erge vind ik het woord december, brrr… Kerst, moet er niet aan denken!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, ik kan al dat feestmaandlekkers laten liggen- behalve dit. Ronald en ik hebben ook de schurft aan al dat kerstgedoe. Voor ons is het iedere dag een feest. Al dat gezanik over familie en zo. Dat is nog wel het ergst, want met Jezus heb ik geen probleem.

   Reageren
   1. Linda

    Hier nog 1..al dat geforceerde gedoe..dan moet iedereen elkaar ineens mogen en je vol vreten..bah..het kerstverhaal is wel heel anders!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik kan me nog een helse kerst herinneren- samen met baby Mika bij de schoonfamilie. Brrrrr- de herstgedachte, daar deden die mensen niet aan

     Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Gelukkig heb ik een moeder die er niet veel aan wil doen. Ze weet ook dat ze nooit alle kinderen tegelijk in huis kan krijgen. Daarnaast vindt ze het heerlijk rustig.
     Wij doen er thuis wel iets aan omdat Mika het nog leuk vindt. Maar hij kan iedere dag een uitgebreid ontbijtje en een zalig diner krijgen hoor.

     Reageren
     1. Cindy

      Ja vreselijk, iedereen moet het maar oh zo gezellig hebben en de meest geweldige gerechten eten, pfff…
      Ga altijd 1e dag naar mijn moeder, en dan laatste jaren 2e dag naar mijn vader en zijn vriendin. Of eten met haar familie. Maar wil het niet meer, die 2e dag. Wil gewoon thuisblijven en Netflixen onder een dekentje. Even een goed moment vinden de komende maanden om dat kenbaar te maken…
      En daarna is het hopelijk snel 1 januari, dan gaat de vlag uit :-) Ben altijd zo blij als al die zooi de winkels uit is,.

     2. Pippi Bericht auteur

      Als iets MOET, wil ik het al niet meer. Gezelligheid kan je niet veinzen en ik moet er niet aan denken samen te zijn met mensen die ik de rest van het jaar ook vrij weinig zie. Ik hoop dat je dit jaar een heerlijke 2e kerstdag hebt.Lekker Netflixen, knuffelen met de katjes en een pizza!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>