Eten&Drinken: Donuts

Als we het hebben over guilty pleasures op het gebied van eten, is het niet moeilijk om mijn absolute nummer 1 te noemen. Dat zijn die superongezonde donuts. Ze zijn gemaakt van bleek deeg, gefrituurd tot ze zeker een fikse theelepel aan vet hebben geabsorbeerd. Daaarna voorzien van een flinke laag fijne suiker.

Voordat ik suikerziekte bleek te hebben, at ik er gerust een stuk of vier achter elkaar op. Toegegeven, dan had ik wel een beetje wee gevoel in mijn maag. Eigenlijk is een donut ongelooflijk slecht- of je nou verder gezond bent of niet. Waarschijnlijk daarom hebben ze de donuts op de foto bedacht.

Ze bevatten 50% minder vet, wordt beweerd. Maar 50% van vet dat je niet nodig hebt, is nog altijd veel te veel. Ze `zijn vegan en ze zouden voor 33% uit fruit bestaan. Nou, ik zag en proefde alleen maanzaad. En er zat vast citroen in de laag glazuur op de bovenkant. Lekker waren ze trouwens niet. Ze smaakten naar iets te droge cake.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Donuts

  1. Myrna

    Toevallig had ik vandaag voor Tyler 5 donuts gekocht. Hij 3 en Angie 2, ik eet ze liever niet te vaak.
    Liever een Luikse wafel met chocolade bij mijn koffie na het eten.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *