Eten&Drinken: Duur

Wij verkeren in de prettige omstandigheid dat we bij herdoen van de boodschappen niet steeds hoeven te letten op de prijzen. Althans: wij doen het gewoon niet. Wat brood, melk en tomaten kosten, weten we niet eens. Misschien wordt het tijd om wat prijsbewuster te worden, want ik heb sinds gisteren het idee dat alles waarschijnlijk in korte tijd flink duurder is geworden.

We hadden eieren nodig en ik pak altijd een doos die op ooghoogte ligt. Tegenwoordig scan ik de artikelen zelf en betaal ik zonder dat er een kassamedewerker aan te pas komt. Soms weet ik niet zeker of ik iets netjes gescand heb en dan kijk ik even op de handscanner. Dat deed ik gisteren ook en toen zag ik dat de doos met twaalf eitjes maar liefst vijf euro kostte. Nu reken ik heel zelden prijzen om in guldens, maar ik deed het van de schrik toch.

Mijn vriendinnen waren ook nogal geschrokken van de prijs en we maakten grapjes over gouden dooiers en een kippenhok dat op een paleis zou lijken. En ze hoopten dat de eitjes me goed zouden smaken. Nou, ik maakte vanochtend een smakelijk ontbijtje met roerei, peper, zout en verse bieslook. Het was heerlijk en ik ben al bang voor de volgende aankoop, want misschien wil ik toch wel biologische eieren van kippen die een behoorlijk leven leiden.

6 gedachten over “Eten&Drinken: Duur

 1. Cindy

  Alles is echt absurd duur geworden. Hoef er ook geen boterham minder om te eten gelukkig maar schrik af en toe gewoon van de prijzen.
  Eieren zijn helemaal erg.
  Koop die meestal bij Lidl of Vomar. Daar zijn ze nog te betalen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik op de prijzen ga letteen, zal ik vast behoorlijk schrikken, Maar ja, ook vroeger lette ik nauwelijks op. Alleen als ik ng maar een tientje in mijn portemonnee had. Ik zal eens kijken of Jumbo ook goedkopere eieren verkoopt.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oei, nou klinkt het net alsof we rijk zijn. Dat valt wel mee, maar we geven toch teveel geld uit aan eten en drinken.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *