Eten&drinken: Earl Grey

2016-11-13-14-52-46-1

In een ver verleden ben ik helemaal afgeknapt op Earl Grey thee. En dat terwijl ik als niet-koffiedrinker verslingerd was aan thee en de meest vreemde smaken heb gedronken. Als kind spaarde ik al theesoorten en in het studentenhuis waar ik later ging wonen was het bijna gebruikelijk dat je een grote mand vol doosjes en zakjes thee op je kamer had. Dan hoefde je alleen naar de gemeenschappelijke keuken om water te koken, want als ik me niet vergis hadden we in de jaren 80 geen Action waar je goedkope waterkokers kon kopen.

Earl Grey thee drink ik af en toe, maar ik kreeg er een aversie tegen toen ik een vriendje had dat de theesoort net ontdekt had en de hele dag pottenvol wegzette en mij ook iedere keer trakteerde op een grote mok met het geurende spul. Later heb ik het nog geprobeerd, maar ik had steeds het idee dat er een plasje bergamotolie op de thee zat. Brrr, het smaakte alsof ik een overigens fijn reukwatertje naar binnen zat te gieten. Sindsdien geef ik alle Earl Grey zakjes die in een grote theedoos zitten direct door aan mensen die de smaak wel op prijs stellen.

Maar net voordat ik 55 werd mocht ik van mijn man iets lekkers uitzoeken bij Rituals. Dat vind ik  een verwennerij waar je de tijd voor moet nemen. Tijdens mijn speurtocht door de winkel kregen we een bekertje thee aangeboden en die was hartstikke lekker. Uiteindelijk gingen we de deur uit met een gigantische oranje doos met daarin onder andere een doosje Earl’s Secret. Thee en natuurlijk zou het Earl Grey zijn. Eerst ging ik twijfelen, maar de rest van de inhoud trok me over de streep. Gelukkig maar. En ook goed dat mijn man voorstelde om thuis een kopje thee te zetten.

Even kreeg ik visioenen van een opdringerige man met kopjes vieze thee, maar ik had het helemaal mis. Want de thee die me thuis werd voorgeschoteld was de thee die we in de winkel hadden gekregen. Ja, het was zwarte thee waaraan extract van bergamot was toegevoegd. Maar er zit ook bloesem van de zonnebloem en de korenbloem in. Die laatste twee zullen het verschil wel maken. En ik weet sinds een tijdje dat korenbloembloesem goed is voor liefde, vruchtbaarheid en sex. Welja, ik neem al genoegen met 2 van de 3 hoor.

Inmiddels heb ik een bescheiden Lipton thee verzameling, maar volgende week ga ik toch maar even langs  Rituals om daar een nieuwe verpakking Earl’s Secret te halen. Een verpakking met 20 piramidevormige zakjes thee kost €4,50, zag ik op de website.

2016-11-13-14-52-46-3

4 gedachten over “Eten&drinken: Earl Grey

  1. Natasja

    Earl Grey is bij mij ook geen favoriet, nooit geweest trouwens..
    Een bekertje thee bij Rituals doet altijd zo luxe aan en de smaken kan ik altijd waarderen. Misschien heb ik ook wel eens earl Grey gedronken zonder dat ik het wist..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>