Eten&drinken: Een kopje thee

IMG_2091

Ooit vertelde iemand me dat de van haar schoonmoeder gekregen vaatwasser haar huwelijk had gered. Destijds begreep ik dat niet, maar bijna 25 jaar later begint het me te dagen. Zij zat toen op het conservatorium en had twee kleine kinderen plus een man die helemaal opging in zijn werk. Gezellig samen afwassen en de dag doorspreken was er niet bij met twee kleine meisjes. Nu kan ik me voorstellen dat het een heel gedoe was voordat die kinderen sliepen en dat de vaat nog gedaan moet worden. Dat deed zij dan en tegen de tijd dat alles weggewerkt was stond hij op het punt naar de kroeg te gaan met zijn vrienden.

Natuurlijk kwam het niet door die vaatwasser dat ze toch nog enkele jaren getrouwd zijn gebleven- want toen ik haar opzocht op Facebook stond ze heel gelukkig te wezen naast een andere man. Toch denk ik dat ze ergens wel gelijk had over die afwasmachine. Natuurlijk moet ik in mijn handjes knijpen met een man die graag en goed kookt. Maar hij laat afwassen achter  waar je akelig van wordt. Daar heb ik geen zin in als ik net een copieuze maaltijd achter de kiezen heb, wil gaan bloggen en daarna het liefst even ga hangen op de bank. Dus laat ik die vaat liggen.

‘s Nachts leggen de kaboutertjes nog wat serviesgoed in de spoelbakken, lijkt het. Of zou het die methode van opstapelen zijn die mijn man hanteert. Tussen de borden propt hij vergieten en kommetjes zodat het oogt alsof we een staatsbanket gegeven hebben. Maar hoe het ook hoog opgetast is: ik moet wel afwassen. Dat verveelt enorm, want ik ga me altijd ergeren aan het feit dat er hier mensen zijn de overal een nieuwe beker voor pakken en afgaande aan het gebruikte bestek zou ik iedere dag een voetbalelftal te eten hebben gehad. Af en te word ik er een beetje baldadig van en zou ik het liefst alles in de kliko mieteren. Maar ja, ze gebruiken dus wel heel slim mijn melamine serviesgoed.

Een vaatwasser zit er niet in. De oma van Blaze en Pebbles heeft me haar man al aangeboden omdat hij goed is in het installeren van die dingen. Maar ik weet het niet- het kost me een keukenkastje en ik weet niet of het mijn melamine kan beschadigen. Dus van die kant zal de redding van mijn relatie niet kunnen komen. Maar ik ben er wel achter wat mijn geestelijke gezondheid een boost geeft: een prachtig theeservies dat ik cadeau kreeg van Natasja. Want die Engelsen weten echt wel dat het enige dat je soms kan redden een kopje thee is. En daar ben ik sinds kort ook achter.

Een paar keer per dag zet ik een pot vruchtenthee en dan neem ik de tijd een paar kopjes te drinken. De thee blijft lekker warm door de theemuts die ik erbij kreeg. Het is onmogelijk gestrest te zijn als ik nip aan een kopje thee. Een kind dat ‘s ochtends weer niet opschiet en tegenwoordig ook dagelijks moet zoeken naar zijn sleutels? Alweer een voetbalwedstrijd op de televisie? Een afwas tot aan het plafond? Dat kan allemaal wachten tot ik mijn kopje leeg heb. Die grote mokken gebruik ik niet, die blijven veel te lang heet. Uit een fragiel kopje kan je al snel na het inschenken drinken. Als het leeg is ben ik weer een stukje irritatie kwijt. Kalmte zal je redden, zei een leuke voetbalmoeder altijd. Een kopje thee dus ook.

4 gedachten over “Eten&drinken: Een kopje thee

 1. Natasja

  Wat bijzonder om te lezen dat je zo kan genieten van thee uit de pot die we voor je hadden meegenomen. Ik zal voor je kijken of ze nog meer van t servies hebben, zou je dat leuk vinden?

  Een vaatwasser… Kan echt niet zonder! Als ik je een ongevraagd advies mag geven.. DOEN als je de mogelijkheid hebt! Het is echt zalig!! Heb echt met je te doen iedere dag een flinke vaat.. Mijn hemel wat is afwassen niet leuk! Had er vroeger al een hekel aan toen ik m’n moeder moest helpen na het eten haha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben zelf ook op zoek geweest. Online is er nog wat te krijgen hoor. Maar eerst wil ik kijken of het in kringloopwinkels te vinden is. Maar als je iets tegenkomt…. Graag!

   Je hebt ongetwijfeld gelijk. Misschien als ik een aanbieding tegenkom :)

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Dat is lief van je! Tijdens het wandelen heb ik net ook even met mijn neus tegen de ruit van de kringloopwinkel gestaan :)

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>