Eten&Drinken: Een volle koekjesstolp

mde

Mijn moeder zal er alle vertrouwen in hebben gehad dat er geen gevecht om de erfenis zou ontstaan. In tegenstelling tot veel andere ouders had zij geen lange lijst gemaakt met daarop lijsten met voorwerpen die voor een bepaald kind bestemd waren. Haar moeder had dat ook niet gedaan en toen kreeg mama niets. Alles werd ingepikt door broers en schoonzussen en wat er eventueel over was zal wel naar de kringloopwinkel gegaan zijn.

De koekjesstolp was mijn eerste keus toen we op een gegeven moment samen in de woonkamer van ons ouderlijk huis zaten. Om de beurt gingen we iets opnoemen dat we graag wilden hebben en de verdeling is in goede harmonie gegaan. Natuurlijk ben ik erg blij met de spullen die ik meenam naar mijn eigen huis. Hopelijk is de rest dat ook.

Sinds de koekjesstolp hier in huis staat is ‘ie altijd vol. Zo hoort het namelijk ook. Maar het gebeurt echt weleens dat het allemaal te hard is gegaan. Er zijn koekjes die te populair zijn en dan zou ik eigenlijk meteen naar de supermarkt moeten rennen voor een nieuwe voorraad. Dat doe ik niet, want ik vind dat je toch minstens een etmaal moet doen met een volle koekjesstolp.

Misschien zou dat lukken als ik iedere keer dezelfde koekjes uitkoos. Dan worden we het een beetje zat. De laatste tijd zitten er steeds spruitjes met glazuurstreepjes in, daarvoor kocht ik wel tien pakken lange vingers per week. Met de Jaffa Cakes ging het erg hard en ik moet toegeven dat ik de enige was die deze lekkernij naar binnen schoof. Dus voorlopig laat ik ze in de supermarkt liggen.

Gisteren maakte ik de foto, nu ik aan de eettafel zit te tikken zie ik dat er nog maar zes koekjes over zijn. Tegenwoordig proberen we op zondag geen inkopen te doen en nu moeten we op rantsoen. Alhoewel…. er zal nog wel ergens een verpakking met die wat saaie doch best smakelijke digestives liggen. En een dagje geen koekjes eten is ook niet zo erg.

2 gedachten over “Eten&Drinken: Een volle koekjesstolp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>