Eten&Drinken: Fat Kee

2017-08-15 15.23.40

Fat Kee is een Chinees eethuis in de Haagse binnenstad. Achter de Bijenkorf, in het Chinatown van de residentie. Hier vindt je allemaal gezellige eethuisjes, maar ook bakkerijen en supermarkten waar je het lekkerste voedsel kunt kopen. Mijn vader en ik gingen vroeger graag naar concerten in de nabijgelegen Philipszaal en daarna eindigden we steevast bij Fat Kee. De clientèle bestaat voornamelijk uit Aziaten, dus dan weet je dat het goed zit.

Mijn familie eet ook het liefst bij dit eethuis. Als we straks weer zo’n gezellige neven- en nichtendag organiseren, gaan we vast hier smikkelen. Het is zoveel beter dan een doorsnee Chin. Ind. Spec. Rest. en dat het grootste gedeelde van de aanwezigen er een stuk voor moeten rijden, is geen probleem. Ze hebben er ronde tafels met een grote draaiende glasplaat in het midden, perfect om bij alle gerechten te kunnen.

Het leukst is het om gewoon een aantal schotels te bestellen. Het aantal aanwezigen -1 of zelfs -2 is vaak meer dan genoeg. Wij eten van alles, van Pekingeend tot vegetarische gerechten. En tijdens het eten met volle mond mededelen dat iets hartstikke lekker smaakt. De durfals onder ons nemen een paar scheppen van de (huis?)sambal die vreselijk heet is. De papieren servetten worden dan ook niet gebruikt om de mond mee af te vegen. Nee, men dept er het bezwete voorhoofd mee. En maar beweren dat het heerlijk smaakt.

Juist omdat we gerechten delen, is het erg gezellig om bij Fat Kee te zitten met mensen die ons lief zijn. Zelf moet ik er niet aan denken aan de dis te zitten met iemand die mij liever ziet gaan dan komen. Dat hoort niet. Mijn laatste avondmaal zou ik het liefst nuttigen aan een enorme ronde tafel met glazen draaischijf. Met lieve mensen, heerlijk eten en een glas tonic erbij. En een hond onder de tafel.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Fat Kee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>