Eten&Drinken: Gefileerd

IMG_20221127_140928

Veel mensen die geen vis eten, geven aan dat dat voor een groot deel komt omdat er altijd van die vermaledijde graatjes in zitten. Ja, ook als de vis gefileerd is en eigenlijk graatloos zou moeten zijn. Het is inderdaad niet erg fijn dat je tijdens het doorslikken van een hap vis je bijna stikt omdat er een graatje in de keel blijft steken. Alleen als ik sushi en sashimi eet heb ik er geen last van.

Ala ik het zelf maak, ga ik altijd met mijn keurig gewassen handen over de vis om te kijken of ik niets voel prikken. Het komt voor dat ik nog iets moet verwijderen terwijl ik toch echt dacht dat ik een stuk zalmfilet had aangeschaft. Gelukkig is Mika nog nooit op een graatje gestuit, want dat zou het eten van vis misschien voor hem kunnen verpesten.

Toen Ronald en ik afgelopen dinsdag na het boek aan de oogkliniek wat gingen eten, mocht ik kiezen tussen de twee fastfoodtenten in de buurt. Hij haat McDonald’s en ik besloot hem een plek`ier te doen door voor het kiprestaurant te kiezen. Het was een goede keus, want het broodje was lekker, het plakje tomaat en de ijsbergsla waren lekker fris en de kipfilet was sappig. Alleen jammer dat ik toch een botje uit mijn mond viste.

Op je hoede zijn voor graatjes en botjes leidt er wel toe dat j voorzichtig eet. Niet met grote happen, alles razendsnel doorslikkend. Voor je het weet lig je stikkend op de grond. Vegetarisch gaan eten zou ook een manier zijn om tegen te gaan dat vis of kip je laatste maal gaat worden. Of gewoon netjes met mes en vork eten, dat kan ook de oplossing zijn.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Gefileerd

 1. Myrna

  Met mes en vork bij kfc of Mac is wat veel van het goeie toch?
  Maar ew graat of bot in je bakkes …. Ik moet over mijn nek als ik er aan denk

  Reageren
 2. Linda

  Zo’n hekel aan, aan een graat in je vis…Mandy had in een kibbeling eens een graat,.als klein meisje, nou je krijgt de schrik van je leven..

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *