Eten&Drinken: Gember- en geelwortelthee

672B7498-361D-461D-B8E7-F688CB8572EE

Over deze biologische thee kan ik niets zinnigs zeggen, want ik hou niet van gemberthee. Voor Ronald kocht ik regelmatig Rituals thee die naar gember en rozen geurt en smaakt. Tot hij, snotverkouden en rillend van de kou, in de supermarkt oog in oog stond met de thee van Celestial Seasonings. Hij vroeg of ik het merk kende en toen ik hem vertelde dat ik dol was op de mandarijnthee besloot hij iets voor zichzelf uit te kiezen. Het werd organic ginger&turmeric. Thuis zette ik gelijk een mok thee voor hem en ik werd een beetje misselijk van de geur van gember, geelwortel en kaneel.

Hij daarentegen vond de thee geweldig. De rillingen namen af en hij wist zeker dat het hielp. Dus nam hij de hele doos mij naar zijn werk en toen hij later thuiskwam, vroeg hij gelijk of ik nog een paar doosjes wilde halen. Op zijn werk had hij een heel pannetje thee gezet en zijn net zo verkouden collega’s getrakteerd op een kopje thee. Nou, het viel zo in de smaak dat de heren gelijk op Google hebben opgezocht waarom de thee leek te helpen.

Geelwortel is kurkuma of koenjit, iets dat we graag in de rendang en curry’s stoppen. Over dit kruid kan je een hoop informatie vinden, want het is een probaat middel tegen veel problemen. Het zou vooral ontstekingsremmend zijn. Over gember kan je op Wikipedia van alles vinden- het is te veel om over te tikken. Kaneel schijnt een goede invloed te hebben op de spijsvertering. Jammer dat de geur van de thee me tegenstaat, want het lijkt wel een kleine vloeibare apotheek.

6 gedachten over “Eten&Drinken: Gember- en geelwortelthee

 1. Linda

  Ja gember is idd voor heel veel dingen goed,zeker nu deze tijd hoor je wat er allemaal gezond is, met die superfoods producten..vind het allemaal teveel, want je ziet door de bomen het bos niet meer, maar gember behoort eigenlijk tot grootmoeders middeltje..ben blij dat het werkt en zal er ook eens naar kijken..drink niet veel thee maar als het nodig is, is het handig om te hebben.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald gelooft helemaal niet in superfood, maar over de thee is hij erg enthousiast. Ben benieuwd hoe snel de doosjes op zijn. Vandaag ging er eentje mee naar het werk.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zwarte peper. Pittig hoor. Ik zag op Instagram dat je de thee ook had gekocht. Vind je het lekker smaken?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>