Eten&Drinken: Goed Voornemen

mde

Ongetwijfeld hebben miljoenen mensen zich voorgenomen om in het nieuwe jaar minder te eten en drinken, te stoppen met roken en wat vaker te gaan bewegen. Aan Goede Voornemens doe ik niet. Het lijkt me beter om in mijn leven wat meer zelfdiscipline te hebben. Dus heb ik ook dit jaar een zak oliebollen gekocht om straks bijna de helft weg te gooien. Aan het eind van dit jaar ga ik geld besparen en dan koop ik er vijf.

Ze waren niet vies hoor, maar ze deden me een beetje denken aan de speelballen die ik destijds voor Blaze kocht- een beetje sponzig. En niet aan de oliebollen die mijn moeder bakte. Alhoewel ik niet aan Goede Voornemens doe heb ik er toch wel eentje: in 2022 wil ik graag zelf oliebollen bakken. Want de perfecte oliebol is zo heet dat je ‘m net kan vasthouden zonder dat je verbrande vingers oploopt. Ook is ‘ie niet per definitie rond. Juist niet, want die uitlopers zijn zo heerlijk krokant.

Morgen ga ik even kijken of ze supermarkt het hele jaar door oliebollenmix verkoopt. Natuurlijk wacht ik niet tot het december is, want een goede oliebol is ook erg smakelijk tijdens een hittegolf. Al hoop ik wel dat die ellendig hete dagen in 2022 wegblijven. Misschien maak ik wel een keer Berliner bollen. Niet met mierzoete jam erin, maar gevuld met gele room. Dan moet ik waarschijnlijk op 1 januari 2023 beginnen met afvallen.

8 gedachten over “Eten&Drinken: Goed Voornemen

 1. Linda

  Mijn vader bskte ze altijd, maar ik vond die uitlopers juist vies..maar een goeie lekkere bol is nog lastig te vinden, zijn echt wel verschillen in

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Echt? Die uitlopers zijn heerlijk krokant! Ik geloof dat ik dit jaar geen oliebollen meer ga kopen.

   Reageren
 2. chucky1012

  Hihihi….
  Tip koop oliebollenmix al in november. Het is niet het hele jaar te koop maar om niet pech te hebben in december…..
  Koop een aantal pakken……

  Xoxo

  Reageren
 3. Myrna

  Ohhh hou op ik krijg gelijk zin. Nee geen voornemens ik.
  Ik blijf gewoon doorgaan zoals ik afgelopen 2 jaar gedaan heb.
  Ik word gek van al die reclames voor diëten en fitness attributen. Die voornemens overleven januari niet eens van de meeste mensen.
  Gewoon normaal doen en niet doorslaan.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>