Eten&Drinken: Gourmetten

De gemiddelde Nederlander slaat twee maal per jaar aan het gourmetten: met de Kerst en als het Pasen is. Dat zijn namelijk echte vreetdagen. Omdat Mika het zo leuk vindt, doen wij dat dus ook. Deze keer op Goede Vrijdag, want dat kwam iedereen beter uit.

Wat ik zo fin vond, is dat ik meteen mijn nieuwe kringloopkoopjes kon gebruiken. De fondueborden en de bekers werden eerder ingezet dan ik verwacht had. De schaaltjes voor vlees, vis en salade komen ook bij kringloopwinkels vandaan.

Misschien had ik ook het witte melamine bestek moeten gebruiken. Niet van melamine zijn de champagneglazen die ook bij een kringloopwinkel gekocht werden. We dronken behalve, water, appelsap en cola ook een fles champagne leeg. Lekker feestelijk geproost op Jezus.

Gourmetten is best leuk, maar ik moet na afloop altijd meteen onder de douche springen omdat ik de geur niet kan verdragen. Vanochtend rook ik het nog toen ik opstond. Gelukkig hebben we een grote voorraad wierook om de gourmetlucht te verdrijven.

Het was erg gezellig. Tijdens het eten hebben we veel gepraat over van alles. Zoals de veiligheid tijdens grote concerten, de benzineprijs en toekomstplannen. Vandaag zijn Mika en Amy met haar familie naar een paasvuur in het oosten van het land. En ik mocht bijkomen en afwassen.

6 gedachten over “Eten&Drinken: Gourmetten

    1. Pippi Bericht auteur

      Het was een ontzettend fijne avond. Omdat de kinderen het zo leuk vonden, moeten we het misschien maar vaker doen. Weer met een fles champagne erbij 🙂

      Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Ik vind die lucht ook vreselijk. Maar ja, iedereen vind het zo leuk ome doen en ik heb een hele gezellige vond gehad.

      Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Ronald en ik hebben net afgesproken dat we vaker gaan gourmetten met de kinderen. Fles champagne erbij natuurlijk.
      Jij ook een fijne tweede Paasdag!
      xoxo

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *