Eten&Drinken: Grapefuit- en peerthee

2016-09-30 13.39.03

De afgelopen weken heb ik drie of vier flessen perensiroop gedronken. Daarin zit minder suiker dan in frisdrank, maar als ik bedenk hoeveel ik uiteindelijk binnengekregen heb, schaam ik me. Maar het drinkt zo lekker weg als het binnen en buiten warm is. De afgelopen dagen is het buiten lekker fris. Ben zelfs al een paar keer met een jas aan met Dotje gaan wandelen. Om het na het gooien met een tak weer flink warm te krijgen.

Nu we niet meer voor pampus op de bank liggen met een ventilator die ons recht in het gezicht blaast, drink ik eindelijk weer thee. Overigens is het heel slim om met warm weer thee te drinken, maar ik heb dan zo’n dorst dat ik snel iets kouds naar binnen wil klokken. Een andere reden om meer thee te drinken is de bescheiden hoeveelheid afval die je ervan hebt. Als je verdringt dat het spul met het vliegtuig mijn kant is opgekomen, kan ik denken dat het milieuvriendelijker is.

Thee drinken is trouwens gezelliger, zelfs al zit je in je eentje op de bank. Maar dan staat er een dienblad op de salontafel met daarop een theepot met theemuts eroverheen en een kop en schotel van porselein. Lekker huiselijk en je hoeft niet steeds op en neer naar de keuken om een glaasje ranja te halen. Sinds een paar dagen drink ik mijn geliefde thee die naar grapefruit en peer smaakt en ruikt. Mijn absolute favoriet en ik vind het dom dat ik tijdens die hittegolf geen thee dronk.

Mijn vader moest er niets van hebben, van thee met een fruitsmaakje. Hij heeft zijn hele leven gewone Lipton en Pickwick gedronken. Maar dan wel met drie flinke scheppen suiker per mok. Zelf ben ik een beetje uitgekeken op de standaard ontbijtthee. De thee die ik de laatste dagen weer drink, verveelt nooit. Er hoeft geen suiker en/of melk bij om het smakelijker te maken en ik kan het de hele dag door drinken. Straks maar weer een pot naast me neerzetten.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Grapefuit- en peerthee

 1. Linda

  Klinkt lekker..ben zelf geen theeleut, maar in de winter, lust ik het wel..hoor dat ook, dat he met de warmte gewoon thee moet drinken, maar als ik het dan doe, dan breekt helemaal het zweet me uit!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In Frankrijk heb ik wel een keer een flinke kop thee gedronken en dat was erg lekker ondanks het feit dat het toen 30 graden was. Het zweten viel mee, maar ik ging na het diner natuurlijk meteen door naar de hotelsuite met airco :)

   Reageren
 2. Myrna

  Ik kocht een grote Lipton tea box in de smaak citrus lemon bij de Action voor 1.59 euro. Erg lekker en een liter drink ik zo weg. Ik vind thee lekker en zeker als het kouder buiten is. Maar dan met een Luikse wafel erbij of zo.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>