Eten&Drinken: Kippenmaagjes

mde

Mijn vader kookte vroeger met bijzondere ingrediënten. Althans, dat vond ik toen ik eenmaal door had waar ze vandaan kwamen. Ossenstaartsoep is heel gewoon, maar toen ik begreep dat ik daadwerkelijk stukken staart zat weg te werken, kreeg ik een beetje buikpijn. Lever vond ik sowieso niet lekker en bloedworst at ik alleen toen ik jong was en niet wist waarom de worst zo donker was.

Laatst liep ik in de supermarkt en toen zag ik kippenmaagjes liggen. Ook daar maakte mijn vader een niet eens zo onsmakelijk gerecht van. Ze smaakten een beetje bitter. Maar ja, op een gegeven moment bliefde ik ze niet meer. Papa heeft nog even geprobeerd uit te leggen waar de door ons zo geliefde biefstuk vandaan kwam, maar ik geloof niet dat zijn kinderen tegenwoordig graag orgaanvlees eten. Frikandellen lusten we dan wel. Tenminste als we zeker weten dat er geen paardenvlees in zit.

10 gedachten over “Eten&Drinken: Kippenmaagjes

    1. Pippi Bericht auteur

      Er zijn wel meer mensen die ervan genoten, maar ik ben een beetje kinderachtig. Overigens eet ik al heel lang geen lamskoteletjes meer. Vind ik zielig.
      xoxo

      Reageren
  1. Cindy

    Bah… lust niets waar iets van een orgaan in is verwerkt.
    En vroeger thuis ook die donkere bloedworst gegeten, krokant gebakken. Moet er niet aan denken….

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Oh ja, het werd gebakken. Ik denk dat mijn moeder het lekker vond, want ze was nogalmdolop Engelse ontbijtjes. Black pudding- wat een vriendelijke naam voor dat gerecht 🙂

      Reageren
  2. Myrna

    Mijn kids zijn dol op kippen maagjes
    Ik zeg altijd om ze te plagen dat ik geen kus van ze hoef als ze maagjes gegeten hebben.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *