Eten&Drinken: Koffiebroodjes

dav

Zelfs bij een niet al te grote supermarkt kan je tegenwoordig de lekkerste koffiebroodjes halen.  Dat heerlijke zoete spul doet me denken aan het ontbijt in het hotel waar we bijna vier jaar geleden een week hebben doorgebracht. Voor de vorm at ik daar weleens een geroosterde boterham met een eitje, maar het liefst ging ik me te buiten aan pecanbroodjes, fruitcake en mijn absolute favoriet: pastéis de nata.

Heel soms koop ik dit soort lekkers, maar ik hou me in, want ik weet dat het snel mis kan gaan. Graag zou ik de hele dag koffiebroodjes en andere zoetigheden naar binnen schuiven. En dan’s avonds genoegen nemen met sushi of een traditionele stamppot met een gehaktbal. Overigens rink ik zelden koffie, maar als ik het eens neem, gaat daar wel suiker in. Dus neem ik het allerliefst vruchtenthee met een klein schepje honing.

Het is maar goed dat de supermarkt om de hoek op zondag geen verse koffiebroodjes verkoopt. Op zondag zit ik vaak een groot gedeelte van de dag alleen beneden en dan kom ik in de verleiding te gaan snacken. Om met een boek in de comfortabele stoel te gaan zitten om zonder dat ik word afgeleid door de geluiden van de televisie een boek te lezen, te nippen aan een glas loeihete thee en steeds iets lekkers van de schaal met zoete snacks te pakken.

2 gedachten over “Eten&Drinken: Koffiebroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>