Eten&Drinken: Mandarijnen

ptr

Het fijnst van het najaar en de winter is het feit dat er dan mandarijnen te koop zijn. De meeste fruitsoorten vind ik hartstikke lekker, maar uiteindelijk zijn mandarijnen favoriet. Als ik een dag binnen op de bank zit te lezen, werk ik zo een heel netje vol naar binnen. Maar dan moet ik wel de juiste in huis hebben gehaald. Helaas zijn die niet eens zo makkelijk te vinden.

Gisteren haalde ik twee netjes en ze blijken perfect te zijn. De schil zit er strak omheen, zonder lucht ertussen. Als dat wel het geval is, zijn de mandarijnen vaak een beetje uitgedroogd. Zulke gooien we maar snel in de slowjuicer voor een sapje waar we meestal nog wat sinaasappelsap aan moeten toevoegen. Maar als die droge gevallen ook nog eens vol zitten met pitten, gooi ik ze weg. Hoe zonde dat ook is.

Vandaag zaten we weer eens te bingewatchen, een hele Netflixserie in twee zittingen, want we waren gisteren begonnen. Mika zat er ook een uurtje bij alhoewel hij de serie niet gevolgd had. We hingen op de bank met Dotje tussen ons in en aten de hele fruitschaal met mandarijnen leeg. Dan ruikt het opeens heel lekker in huis, want die schillen verspreiden een fijne geur. Ze ruiken net iets verfijnder dan sinaasappelschillen.

Het enige nadeel van mandarijnen is dat ik ze altijd zelf moet kopen. Want ik kan het de mannen niet uitleggen waar ze precies op moeten letten. Zij nemen gewoon mee wat er ligt of wat er in de aanbieding is. Als de schil op cellulitis lijkt of de mandarijnen te groot zijn, mogen ze in de winkel blijven liggen. Zij denken dat er geen verschil is. Ze vinden me een zeikerd als ik het uitleg. Pfff, alsof zij het verschil tussen een burger van McDonald’s en Burger King niet in woorden kunnen uitdrukken.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Mandarijnen

 1. Linda

  Hahaha en of er verschil in zit..je moet idd de strakke schillen hebben en pitten vind ik ook heel irritant..vroeg me laatst ook af, waarom er in citroenen altijd pitten zitten..ga het eerst eens opzoeken.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Citroenen zijn vast wel genetisch te manipuleren waardoor ze net zo pitloos worden als druiven en watermeloenen. Morgen ga ik weer op mandarijnenjacht.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik haat droge mandarijnen en ik haat pitten. Ik ga over mijn nek als ik zo’n partje in mijn mond krijg. Daarom koop ik het niet zo vaak zo zonde om een netje weg te gooien want ik eet het echt niet hoor !!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>