Eten&Drinken: Oefenen

mde

Ieder kind van begin twintig zal zich weleens afvragen hoe het is om niet meer thuis te wonen. Dat doet Mika ook weleens. Maar toen een tante hem vroeg of hij het huis uit wilde, antwoordde hij dat hij daar nog niet zelfstandig genoeg was. Dat klopt , want we hebben hem veel te veel verwend. Nu wil hij daar zelf wat verandering in brengen.

Hij eet ‘s avonds gewoon met ons mee, maar hij doet ook zelf boodschappen voor tussendoortjes en af en toe een lunch. Dan gaat hij zelf in de keuken staan om iets lekkers te maken. Zo ben ik ook begonnen- met het maken van pizza’s uit een pak. Jammer genoeg bestaan die pakken niet meer. Zelf deeg maken met behulp van gist en een klein blikje tomatenprut over de bodem verdelen.

Hij heeft nu al geleerd dat je beter geen gesneden ijsbergsla kunt kopen omdat dat erg kort houdbaar is. Het is erg handig om wraps te kopen, want die vult hij graag met kipproducten en gehaktballetjes of falafel. Later gaat hij zeker één keer in de week een miesoepje met rivierkreeftjes of garnalen eten en er komt natuurlijk ook pizza op het menu te staan.

Toen ik het huis uitging kon ik niet koken. Dus deed ik maar wat en ik ben niet doodgegaan van de honger. Inmiddels kook ik zelden zelf, maar als het moet draai ik wel wat in elkaar. Dus uiteindelijk zal het oefenen van Mika wel zoden aan de dijk zetten. Hij moet maar af en toe de keuken induiken met zijn vader en die pastasaus van mij heeft hij binnen een lkwartier onder de knie.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Oefenen

  1. Linda

    Zo leren ze het vanzelf…vraag soms ook aan Bas of hij het leuk zou vinden om af en toe te komen, maar hij houd het alleen bij tosti maken ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>