Eten&drinken: Overlevingspakket

IMG_6656

Toen ik nog in een studentenhuis woonde kreeg ik regelmatig voedselpakketten van mijn ouders. Ze wisten heel goed dat ik bijna al mijn geld uitgaf aan boeken en jenever en dat de pakketten altijd in de smaak vielen. Nu ben ik 55 en nog steeds krijg ik een overlevingspakket mee als ik bij mijn moeder geweest ben. Soms bestaat het uit dozen tissues, papieren zakdoekjes, wattenschijfjes, keukendoeken en afwasmiddel, gisteren kreeg ik een papieren tas vol eten.

Vooral het kind was ermee in zijn nopjes, want hij is dol op miesoep, kruidkoek, soja drankjes en Indosnacks. Voorlopig hoeft hij niet lang te zoeken naar iets lekkers als hij hongerig thuiskomt uit school. De kruidkoek en pakjes drinken zullen wel het eerst uit de kast gegraaid worden. De rest komt ook wel op, zeker als ik straks een paar dingen klaarzet voor de paasbrunch. In ieder geval ben ik weer blij met wat ik gekregen heb.

Later zal ik het ook gaan doen als het kind het huis uit is. Al zal hij waarschijnlijk bijna iedere avond op de stoep staan omdat hij niet zo lekker kan koken als zijn vader. We gaan hem natuurlijk geen geld geven voor kapsalons, want hij is nogal dol op kleding. Daar geeft hij werkelijk zijn laatste euro’s nog aan uit. Uit de overlevingspakketten van oma haalt hij direct de dingen die hij het lekkerst vindt. Tenzij ze nog in de oven moeten, want dat is een fijn klusje voor mama.

4 gedachten over “Eten&drinken: Overlevingspakket

  1. Natas

    Achh wat lief van haar zeg.. ze heeft aan jullie allemaal gedacht zie ik. Groentjes, kookspulletjes en een hoop lekkernijen. Laat het smaken!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>