Eten&Drinken: Preppen

IMG_20211010_133545

Dat Mika dit werkwoord kende wist ik niet eens. Sinds kort is hij lid van een sportschool in de buurt van zijn werkplek en hij gaat graag trainen zodra de winkel dicht is. Maar hij is wel zo slim dat hij begrijpt dat het handig is als hij eerst even wat te eten pakt voordat hij aan de gewichten gaat hangen.

En dus kwam hij met de vraag of ik kon helpen met preppen. Want hij wilde graag bakjes met voedsel meenemen naar zijn werk. Om alles op te warmen en ruim voor de gang naar de sportschool naar binnen. te werken. Dus ben ik eerst maar naar de supermarkt gegaan om plastic bakjes te kopen. Die waren gelukkig ruim in voorraad.

Hij eet graag rijst en ik heb hem laten zien hoe je dat kookt. Eerst drie keer wassen en opzetten met genoeg water zodat er een vingerkootje water bovenop staat. Van mijn vader geleerd. Gelukkig is Mika niet vies van groente eten, dus de eerste keer kookte ik wat broccoli. Hij wilde er graag gehaktballetjes bij en toevallig had ik gehakt in huis.

Laatst ging hij naar het werk met door zijn vader gemaakte nasi met garnalen en pasta met een tomatensaus en wat kleinere gehaktballetjes. Omdat we nog weleens iets te veel koken komt dat preppen enorm goed van pas. Eten weggooien is zonde en nu komen de kliekjes van pas. Nu moet hij nog goed gaan ontbijten en op zijn werk meer dan genoeg drinken.

3 gedachten over “Eten&Drinken: Preppen

 1. Linda

  Ook al zo lekker bezig met sporten…Bas is ook zo bezig met maaltijden, om genoeg binnen te krijgen…ontbijten is wel een goed plan, hij zou eigenlijk Brinta of havermout moeten eten, goed voor trainen.. :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat zal ik tegen Mika zeggen. Jouw Bas is dus ook zo bezig in de sportschool. Is die van hem ook dichtbij?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>