Eten&Drinken: Samen aan tafel

inCollage_20210912_114205464

We vinden het fijn om amen te eten. Helaas gaat dat niet altijd omdat Mika in een winkel werkt en pas naar huis kan als de tent dicht gaat. Als hij een koopavond heeft gedraaid eet hij meestal op het werk. Maar als hij rond achten thuis denkt te komen zorgt Ronald ervoor dat we iets eten dat goed op te warmen is. Als Ronald een keer geen zin heeft om te koken maak ik iets met pasta, maar meestal wordt het een heerlijke stamppot.

Mika komt ook weleens wat eerder thuis en dan eten Ronald en ik wat later. Als echte Hollanders zitten we meestal klokslag zes uur aan tafel. Maar we stellen dat moment graag uit als het betekent dat we met het hele gezin kunnen eten. Dan probeert Ronald het zo te plannen dat het eten net klaar is als we horen dat de voordeur open gaat. Kan het kind gelijk aanschuiven.

Samen aan tafel zitten vinden we gezellig. We eten niet alleen iets lekkers, maar we praten ook over onze dag.  Of over wat er in de wereld gebeurt en welke plannen hebben voor de volgende dag. De mannen verheugen zich ook af en toe op een voetbalwedstrijd en soms kiezen we een film uit die we die avond gaan bekijken.  We hebben het altijd zo gedaan en stiekem hoop dik dat het nog een aantal jaren zo zal gaan.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Samen aan tafel

  1. Linda

    Dat zijn de fijne momentjes, hè…wat ik alleen lastig vind als we allemaal aan tafel zitten, dat door het kletsen, ik niet door heb wat ik zit te eten ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>