Eten&Drinken: Samen

sdr

Sinds de winkel waarin Mika werkt gesloten is, eten we bijna altijd samen. Soms is Valleney erbij, maar meestal zitten we met z’n drietjes aan tafel. Dat is ontzettend gezellig. Ronald kookt vaak, maar de laatste tijd bestellen we ook erg vaak eten. Gisteren hadden we de lekkerste sushi en sashimi die we ooit hebben gegeten.

Tijdens het eten praten we. Over wat we mee hebben gemaakt en wat ons bezighoudt. We luisteren naar de toekomstplannen van ons kind en vragen hem hoe hij met de lockdown omgaat. We hebben een kind om trots op te zijn. We hoeven hem niets te verbieden, want hij heeft geen behoefte aan het uithalen van streken.

We hebben het over politiek, muziek en wat we op de televisie hebben gezien. Het is ontzettend fijn om te weten waar je kind over nadenkt. Toen hij werkte kwam hij meestal thuis als wij al hadden gegeten. Het was niet anders en ik hoop voor hem dat hij weer snel aan het werk kan. Maar wij zullen het dan wel missen, de gezellige gesprekken aan tafel.  Met lekker eten, soms met een fles prosecco erbij.

8 gedachten over “Eten&Drinken: Samen

  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald zei tijdens het eten dat het hem extra goed smaakte omdat we gezellig samen waren. Daar kreeg ik het helemaal warm van!

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Het was ook zo fijn dat hij het hardop zei waar Mika bij was. Een kind mag gerust weten dat hij een groot verschil maakt.

     Reageren
 1. Linda

  Wat gezellig hè en fijn dat hij zich gewoon aan de dingen houd, ook al valt hij in de groep, die het zogenaamd heel erg moeilijk heeft…iedereen heeft het moeilijk, deze tijd..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hij mag vooral geen zelfmedelijden hebben. Ook met lockdown&avondklok heeft hij een mooi leven. Wij missen ook een en ander, maar houden hoop dat het straks beter wordt.

   Reageren
 2. chucky1012

  Zo een goed en fijn kind dat zich bewust is van wat er allemaal gebeurt en dat hij zich aan regels houdt….
  Maar het nu wel genoeg geweest….
  Wil wel weer een keer langs etalages gaan….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij zijn heel trots op Mika. En hopen dat hij straks weer aan het werk kan, want hij doet dat zo graag.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>