Eten&drinken: Servies

2016-08-06 18.32.00

Eten en drinken smaakt veel beter als je het juiste eet- en drinkservies hebt. Althans, dat maak ik mezelf wijs. In ieder geval is een gedekte tafel veel leukerder als je allemaal leuke kleurtjes ziet. We hebben wel wit porselein en zwart aardewerk en een glasservies, maar ik raak niet uitgekeken op melamine. Het komt goed uit dat mijn man als vakantieklus het opruimen van de open kastjes heeft, want dan heb ik wat meer plek voor mijn melamine servies.

Het is me lang gelukt om niet al te veel serviesgoed te kopen. Mijn kasten zitten zo vol dat het niet verantwoord meer is om nog meer aan te schaffen. Maar ik heb de kringloopwinkels in de buurt ontdekt en tot mijn grote verrassing kom ik vaak met melamine thuis. Mijn man zucht dan en loopt mij achterna als ik met het afgewassen spul op zoek ga naar een opbergplek. Dat is lang zoeken, maar vooralsnog lukt het me.

In drie dagen heb ik een aardige buit gescoord en ik heb ook iets heel moois in de winkel laten liggen. Omdat ik geloof dat ik het binnen de perken moet houden heb ik tegen mezelf gezegd dat ik geen spullen met dessins koop en wat aan de binnenkant wit is moet ik ook laten liggen. Maar ik heb zoets moois gezien dat ik voor een keertje toch overstag ga. Tenminste als het nog in de winkel ligt als ik er weer eens naartoe gefietst ben.

2016-08-06 20.11.52

Het rechter bordje is waarschijnlijk een ontbijtbord, maar ik ga ze allebei inzetten als schaaltje. Er kan broodbeleg of zoetigheid op tentoongesteld worden. Die oranje kleur is erg ouderwets, ik ben opgegroeid in de tijd dat we thuis heel veel oranje spullen hadden.

2016-08-06 20.12.20

De beker met oor is gewoon wit. We hadden vroeger thuis zulke bekers in geel, oranje, rood, paars en groen. De kleine oranje beker vind ik zo schattig- geschikt voor kleine hoeveelheden koude sinaasappelsap. Of het Tupperware mesje echt van melamine is weet ik niet. Als ik het beleid op de plavuizen laat vallen hoor ik wel dat bekende geluid. Daarom heb ik het gekocht.

2016-08-06 20.12.47

De blauw-groene bak lijkt wel een eetbak voor BAM. Het heeft een lekker ouderwets kleurtje en op de onderkant zag ik een H met ronde vormen staan- het heeft dus ooit bij HEMA in de schappen gestaan. Net als het andere bakje. Dat is aan de buitenkant iets donkerder. Daarvan heb ik er trouwens nog eentje in de kast, maar voor 50 cent kon ik het niet laten liggen.

2016-08-07 15.32.26

 

Wit melamine doet me denken aan servies dat in een instelling gebruikt wordt. Het liefst heb ik gekleurd serviesgoed, fel van tint of juist pastel. Maar deze drie bakjes waarin de verkruimelde Liga met sinaasappelsap leuk zal staan moest ik meenemen.

Eén van mijn grootste wensen is een servieskast met glazen deurtjes en hele stevige planken. Helaas heb ik daar geen plaats voor in huis, dus blijf ik dromen van winst in de loterij, een groot huis en een tocht langs alle kringloopwinkels in het land.

4 gedachten over “Eten&drinken: Servies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *