Eten&drinken: Shandy

IMG_8023

Als de koelkast volgepropt is met flesjes bier omdat de bank straks bezet is met voetballiefhebbers staan er altijd een paar blikjes shandy koud. Wellicht is er een kind dat geen alcohol blieft, maar het is vooral voor mij. Bier drink ik alleen als het heel erg warm is en het liefst giet ik er dan nog een scheut lemon-lime frisdrank bij.

De eerste keer dat ik shandy dronk was ik 15. Aan de smaak moest ik nog wel even wennen, want destijds vond ik nog dat het erg op bier leek. Nu heb ik wel door dat het een mierzoet drankje is voor kinderen die nog geen bier mogen drinken. En ik vind het lekkerder dan de licht-alcoholische drankjes die je in de supermarkt kunt kopen.

Het is mooi weer, de voetbalwedstrijd verloopt tot nu toe naar wens en de jongens vergeten bijna hun bier  te drinken. Maar ook ik kijk naar de wedstrijd, zij het met een half oog. Mijn blikje shandy is al bijna leeg en het is bijna rust. Straks maar even lekker in de tuin gaan zitten, genieten van de blije gezichten op de bank en met een verse shandy en een cakeje een hoofdstuk in een spannend boek gaan lezen.

 

5 gedachten over “Eten&drinken: Shandy

 1. Natas

  Hier staan ze in het weekend ook koud! Wel voor de kinderen want ik vind het te zoet geworden. Vroeger was dat de ultieme verwennerij en het is leuk dat m’n kleintjes er ook van genieten.

  Veel olezier nog met de 2e helft. Albert is aan

  Reageren
  1. Natas

   Hier staan ze in het weekend ook koud! Wel voor de kinderen want ik vind het te zoet geworden. Vroeger was dat de ultieme verwennerij en het is leuk dat m’n kleintjes er ook van genieten.

   Veel plezier nog met de 2e helft. Albert is aan het werk en houd me per sms op de hoogte :-) HIJ IS BLIJ! Had zich ook voorbereid op een zware werkdag met al die pestende Ajacieden om hem heen haha

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>