Eten&drinken: Sinaasappellimonade

IMG_5795

In het studentenhuis stonden in de gemeenschappelijke keuken twee of drie koelkasten. Daaruit werd van alles gejat. Daarom hadden sommige huisgenoten een tafelmodel koelkastje op hun kamer. Dat wilde ik ook wel, maar destijds waren er geen kringloopwinkels. Dus moest ik leven met de wetenschap dat er gekookt werd met mijn roomboter en dat er voedsel verdween.

Mijn flessen jenever stonden onder mijn zwaarbeladen kledingrek en ik haalde iedere dag een fles Fanta. Daar was ik verslaafd aan. Totdat ik op vakantie ging naar Italië. Daar nam ik op een terrasje zo’n schattig bolbuikig flesje Orangina en ik was meteen om. Het smaakt veel minder zoet dan Fanta en je gaat er niet van boeren. Maar ik ben ook dol op sinaasappellimonade van Exota en San Pellegrino.

Maar toen ik laatst twee rokjes kocht had ik maat M nodig. Dat geeft niet, maar het is zo zonde van alle S-jes in mijn kledingkasten. Dus ben ik de flesetiketten ens gaan bestuderen en toen kwam ik tot de slotsom dat er weken zijn dat ik een kilo suiker naar binnen giet. Daarom heb ik vanmiddag mijn laatste fles sinaasappellimonade gekocht en leeggedronken en ga ik vanaf morgen sinaasappels uitpersen.

4 gedachten over “Eten&drinken: Sinaasappellimonade

 1. chucky1012

  Vroeger dronk ik dit ook.
  Nu drink ik veel sinasappelsap…..
  Ook lauw water met sap van een uitgeperste citroen en verse gember.
  Mmmmm en suikervrij.
  Het werkt reinigend.

  Reageren
 2. Natasja

  Deze is zeker lekker! Heb m toevallig laten staan van de week omdat we zin hadden in champagne pils van Raak, ook zo’n suikerbommetje. Deze kiest Cato de volgende keer, heb ik haar beloofd en ga er extra van genieten!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Waarom zijn die suikerbommen nou zo lekker? Misschien moet ik mezelf per week 1 blikje gunnen. Straks ga ik een paar kilo sinaasappels halen en verse jus d’orange drinken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>