Eten&Drinken: Smeerkaas

sdr

Sinds de maagpijn die ik dik een maand geleden had, heb ik geen zin meer in gesmolten jonge kaas. Dat vond ik altijd heerlijk: aardappelen van de vorige dag met een dikke laag kaas opwarmen in de magnetron, het liefst met twee spiegeleieren eroverheen. Dat is natuurlijk een calorieënbom van jewelste. Tegenwoordig krijg ik dat echt niet meer naar binnen.

Het komt niet omdat het zo’n gruwelijk vette hap is hoor. Want een tosti met brie eet ik nog altijd met smaak. Ook heb ik ben ik de laatste tijd gek op smeerkaas. Het liefst van het merk dat op de foto staat. De substantie  wordt zo lekker vloeibaar als je het op een geroosterde boterham smeert. Natuurlijk smeer ik er zoveel van op mijn toast dat de boel er soms afdruipt.

Echt gezond zal het wel niet zijn, want smeerkaas smaakt behoorlijk zout. Daarom heb ik de verpakking maar eens omgedraaid om op de bodem te kunnen zien wat er zoal in zit. Oei, dat was schrikken. Dus nu voel ik me gedwongen een keuze te maken tussen voortaan dunne laagjes op de boterham te smeren of helemaal niet meer kopen. Want meer lichaamsgewicht heb ik echt niet nodig.

dav

7 gedachten over “Eten&Drinken: Smeerkaas

    1. Pippi Bericht auteur

      Opeens lust ik alleen nog maar brie en smeerkaas en dat is best gek. Geen idee hoe het komt.

      Reageren
      1. Myrna

        Helaas vind ik alles lekker. Er is niet veel dat ik niet lekker vind. Brabantia is mijn achternaam , alias kliko.

        Reageren
        1. Pippi Bericht auteur

          Vreemd genoeg begin ik wat kieskeuriger te worden. Zelfs snoep dat ik vroeger naar binnen propte kan ik nu laten liggen.

          Reageren
  1. Cindy

    Och zo lekker, vroeger lustte ik het nooit. Laatste jaren pas. Omdat ik altijd en eeuwig op dieet ben (mislukte missie overigens…) eet ik altijd Slankie 30+. Ook erg lekker.
    Maar het lekkerste is de smeerkaas van Old Amsterdam, zo af en toe eet ik dat.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Ik ga ook maar eens Slankie proberen. Die andere wordt waarschijnlijk meteen uit de koelkast geflikkerd.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *