Eten&Drinken: Smoelentrekkers

dav

Stoppen met snoepen lukt me niet. Niet dat het zo belangrijk voor me is, maar als je ziet hoeveel zoetigheid ik in een dag kan wegwerken vraag je je af waarom ik daarnaast nog drie maaltijden eet. Voor de lijn zal ik het niet meteendoen, maar ik denk dat het. verstandig is om bepaalde dingen niet meer te kopen.

Zachte groentjes bijvoorbeeld. Net als Twixen, gomballen, pepermuntkussentjes en winegums. Want die eten veel te makkelijk weg. Een paar keer kauwen en weg zijn ze. En dan pak ik alweer het volgende snoepje. Daarom zou ik ouderwetse zuurtjes moeten kopen. Waar je een half uur mee kunt doen. Dat scheelt weer.

Afgelopen woensdag gingen we naar Lidl om een paar planten te kopen. Toen ging ik ook maar even kijken op de snoepafdeling. Daar viel mijn oog op een zakje met roze zuurtjes. De naam, Smoelentrekker, sprak me wel aan. Zouden ze zo lekker zoet en zuur tegelijk zijn?

Dat zijn ze inderdaad en ik heb nu al spijt dat ik slechts één zakje heb meegenomen. Of ik gekke smoelen trek als ik zo’n zuurtje eet, weet ik niet. In ieder geval heeft niemand iets aan me gemerkt. Er staat geen bakje snoep meer naast mijn toetsenbord en het zou fijn zijn als ik tijdens het bloggen niet meer gedachteloos van alles naar binnen prop.

5 gedachten over “Eten&Drinken: Smoelentrekkers

  1. Linda

    Zodra ik de naam en de zak zag, gingen mijn speeksel klieren al.samenttekken..dat je zoveel kan weg krijgen…vandaar dat je maar kleine maaltijden neemt, je bent geen grote eter toch?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>