Eten&Drinken: Spritsen

mde

Vroeger hadden we altijd rechthoekige spritsen, vaak de variant die voor een deel in melkchocolade was gedoopt. Tegenwoordig koop ik deze bij de supermarkt om de hoek. Die breek je doormidden en dan verorber je zo’n helft zonder dat je kleding helemaal onder de kruimels zit.

Spritsen eet ik het liefst met loeihete thee of vruchtensap. Hoogstwaarschijnlijk zitten deze koekjes boordevol roomboter. Om te voorkomen dat ik me schuldig voel als ik er weer een stuk of tien naar binnen werk kijk ik gewoon niet op de verpakking wat de schade van een enkel koekje is.

Ronald is ook dol op spritsen. Niet zelden pikt hij de hele dag koekjes uit de koekjesstolp. Hij laat er altijd eentje liggen. Dat doe ik vervolgens ook maar, want ik weet zeker dat hij het doet om Wie het laatste koekje eet moet de hond uitlaten! gaat roepen. Het maakt niets uit dat ik dat toch altijd doe, maar ik gun hem dat flauwe pleziertje niet.

10 gedachten over “Eten&Drinken: Spritsen

 1. chucky1012

  Hihihi….
  Ik hou niet van spritsen en die droge kaakjes…. bah dat gaat allemaal teveel plakken en dan moet je weer tanden poetsen….

  Xoxo

  Reageren
 2. Pearl

  Heerlijk, die spritskoeken!! Ik heb nu bokkenpootjes en kletskoppen in huis, benieuwd hoe lang die er nog liggen..?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mika eet geen koeken, Ronald en ik wel. En hoe. Heb jij veel huisgenoten die in de koektrommel graaien?

   Reageren
 3. Pearl

  We zijn alledrie gek op koekjes. Soms als mijn oudste thuis is, verbaast hij zich erover dat we zoveel in de snoep-lade hebben liggen, haha!! Dat kent hij niet in zijn studentenhuis.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is dus een extra reden om thuis te komen. Een snoeplade zou in een studentenhuis binnen e kortste keren leeg zijn, denk ik.

   Reageren
 4. Saskia

  Ik ben ook dol op sprits! Echt zo dol, dat ik ze niet meer koop uit zelfbescherming. Daarnaast ben ik ook gek op ‘oude’, zacht geworden koekjes….. heel vreemd, ik weet het. Vooral spritsen, dan laat ik het zakje/verpakking gewoon open…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Zo vind ik zacht geworden lange vingers fijn om te eten :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>