Eten&Drinken: Stoofpeertjes

mde

Waarschijnlijk lustte mijn moeder geen stoofpeertjes. In ieder geval heeft ze ons nog nooit van die lekker zoete peren voorgeschoteld. Van porselein hield ze niet en dus at ik dat voor het eerst toen ik een jaar of zestien was. Bij iemand z’n oma, geloof ik. Rabarber daarentegen heeft ze wel geprobeerd op te dienen. Het was geen groot succes en misschien is dat wel de reden waarom Mika het nog nooit heeft geproefd.

Hier in huis ben ik trouwens de enige die stoofpeertjes lust. Mika heeft een enorme hekel aan warm fruit. Je hoeft hem ook geen Pizza Hawaii te geven. Ronald vindt er eveneens niets aan. Maar hij weet dat ik het wel graag eet en daarom bestelt hij het af en toe. Laatst had hij geen zin om te koken en toen probeerde hij weer een andere thuisbezorgen uit. De mannen aten Indisch en ik schoof na de heerlijke loempia alle peertjes naar binnen.

Er staan heel wat recepten online die allemaal beloven te leiden tot de smakelijkste stoofpeertjes. Helaas kan ik zo gauw niet opzoeken wat je er bij kan eten. Daarmee bedoel ik wat een klassieke combinatie is. Want ik eet er anders gewoon een tosti bij. Of een loempia en dat was eigenlijk niet eens zo’n rare combinatie. Wie een tip heeft mag het aan me doorgeven!

6 gedachten over “Eten&Drinken: Stoofpeertjes

 1. Cindy

  Ik maak ze altijd zelf (zoals ik eigenlijk het meeste zelf maak) en eet ze als ik stoofvlees maak.
  Stoofvlees met frietjes, en dan stoofpeertjes erbij, zalig.
  Maak ze wel op een Weight Watchers verantwoordde manier met cassis light en kaneel.

  Reageren
 2. Linda

  Heerlijk stoofperen en rabarber…weet dat wij het meestal aten met kerst, net als compote…bij gebakken aardappelen en groenten…maar lekker doen waar jij het bij vind smaken, toch

  Reageren
 3. Charles

  Stoofpeertjes bij rode kool met aardappelpuree en een krokant gebakken speklapje. Zoet, zuur, zout allemaal smaken bij elkaar! Speklap kan vervangen worden door een vegetarische variant op kipnuggets.

  Ik zal het een keer voor je bereiden!
  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dit klinkt hartstikke goed! Laten we er een heerlijk eetfeest van maken als we straks weer samen kunnen zijn. xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>