Eten&Drinken: Suikervrij

IMG_20220925_102741

Als ik snoep kocht, ging de hele verpakking er in een dag doorheen. Groene erwten, Toblerone, rozijnen in een chocoladejasje, zachte groentjes, Stophoest….. En ja, ik keek vreemd genoeg weleens hoeveel suiker erin zat. Dan schrok ik wel, maar ik bleef doorsnoepen. Eigenlijk vroeg ik me af waarom ik dit hartstikke dik was.

Nu ik weet dat ik diabetes heb, vind ik het wegwerken van al die suikerbommen niet langer verantwoord. Het is voor niemand goed, maar ik kan alle zoetigheid toch beter in de winkel laten liggen. Dus ik koop het gewoon niet meer. Dan kan ik het ook niet naar binnen werken. Maar ik blijf een zoetekauw, dus heb ik gisteren maar een zakje suikervrije drop gehaald.

Dat is net zo lekker als gewone drop en het handige is dat je er  niet al te veel van moet eten. Want dan krijg je onherroepelijk last van je darmen. Nu ben ik gek op snoepen, maar ik hou mezelf wel in als ik anders uren op het toilet zit. Heel bijzonder dat het mij makkelijk wordt gemaakt om me in te houden. Af en toe zal ik best eens iets eten dat niet erg gezond is, maar dan wel bij uitzondering.

6 gedachten over “Eten&Drinken: Suikervrij

  1. Pippi Bericht auteur

   Lieverd, ik zal wel moeten. En ik wil ook best een paar kilootjes kwijt 🙂 Net als jij! Goed gedaan, meid.
   xoxo

   Reageren
 1. Cindy

  Goed hoor! Kan zelf ook aardig maat houden met suikervrije snoep en drop. Niet door darmproblemen want die krijg ik er niet van. Maar het eet gewoon minder lekker weg haha.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een bijwerking van de medicatie is misselijkheid. Nou, het is alsof ik weer zwanger ben! Ik heb niet eens zin in snoep.Ook niet in gewoon eten trouwens.
   Maat houden i moeilijk voor mij, maar ik geloof dat het me wel gaat lukken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *